torstai 31. tammikuuta 2008

Agiliitoa

Yritän epätoivoisesti aloittaa (taas) treenipäiviksen pitämisen.

Ritan kanssa palailtiin treeneihin pari viikkoa sitten. Teemama oli silloin putkikulmat ja putken jälkeen kääntyminen. Tehtii kolmea eri harjoitusta aiheeseen liittyen. Irtoaminen sujui Ritalta tosi hyvin, siinä ei ollut ongelmaa. Kääntyminen taas ei ollut (yllättäen :)) yhtä sujuvaa. Se kuitenkin onnistui, kun Rita näkee ohjaajan kääntymisen. Kääntyi sen jälkeen tosi tiukasti. Hypyt oli medeissä.

Viime viikolla jatkettiin samaa teemaa, mutta nyt putket oli radalla. Tehtii rata ensin pätkissä ja lopuksi kokonaan. Ei mitän isoja ongelmia. Hypyilläkin (medi) kääntyi nyt tosi hyvin. Aan kontaktilla ei alussa pysähtynyt, puomi taas oli tosi hieno (juoksi ihan täysiä ja lopussa pysähdys). Lopussa saatiin Ritan kanssa ekalla kerralla koko rata puhtaasti. Jes!

Tämän viikon keskiviikkona treenattiin kontaktikulmia radalla. Radalla oli siis tietenkin hankalia kulmia kontakteille, mutta myös niiden jälkeen. Lisäksi putket oli kontaktiesteiden alla. Varsinkin Aalla ne oli ihan vieressä. Ja kontaktihan suorastaa imee Ritaa, putkista viis. Useampaan kertaan piti tietysti mennä sinne putkeen. Etenkin puomille osas mennä hienosti vaikeistakin kulmista, nyt vaan omaa etäisyyttä pitäisi treenata lisää. Puomin alastulo sen sijaan oli huono. Ihan ekalla kerralla juoksi vaan läpi, josta huomautin. Sen jälkeen ei meinannu mennä alas asti, varinkin kun usein puomilta käännyttiin. Loppu treenistä laitettiin alusta + nami (namia tosin ei joka kerralla) niin että meni alas asti. Aalla taas välillä loikki (tai siis ei pysähtynyt), välillä ok. Ei-pysähtymisistä huomautin joka kerta. Ongelmia oli myös yhdessä hyppykuviossa. Pitäisi piirtää se jotenkin että voisi yrittää selittämistä. Hypyt oli maxissa.

Eli, muistettavaa ja treenattavaa:
- putkien päissä kääntymiset niin että Rita näkee
- etäisyyden treenaaminen vaikeista kontaktikulmista
- kontaktien treenaamista!

Lisäksi asioista, joita olisi hyvä treenata, vaikkeivat nyt treeneissä olekkaan tulleet vielä esille:
- keppikulmia
- kääntymistä hypyillä, hypyt ensin matalina niin että saa Ritan kääntymään tiukasti
- takaa kierron treenauskaan ei olisi pahitteeksi

Kyllikin kanssa oli tiistaina treenit. Se oli ihan vetelä. Alussa sain sen leikkimään, mutta lopussa en. Ilmeisesti oli tosi väsynty viikonlopun näyttelyreissusta ja aikaisempien (ma ja ti) treenaamisesta. Otettiin alussa rengasta läpi kutsuen. Ensin vain renkaan takaa ja sitten yksi hyppy ennen rengasta. Hypyn kanssa rengas ei meinannut sujua. Lelu näkyviin renkaan läpi niin tuli hyvin. Pussiakin otettiin ja nyt sen suuta laskettiin jo alemmas, mutta vielä näkyi vähän. Tässä vaiheessa leikki vielä. Keppejä treenattiin myös. Ne sujuikin yllättävän hyvin. Alussa palkkasin välissä, mutta meni hyvin palkkamattakin. Sain itse pidettyä hyvin rytmin jolloin koirakin meni hyvin. Otettiin myös niin että Kyllikki oli hypyn takana ja kutsuin sen sieltä. Hyppy oli ensin suorassa ja sen jälkeen vinossa molemmilla puolilla niin että kulmiakin tuli jo hiukan treenattua.

Lisäksi otettiin pieniä ratakuvioita. Nämä eivät oikein sujuneet kun Kyllikki oli niin muuissa maailmoissa, enkä saanut sitä ollenkaan innostumaan.

- - Hypyt oli viereisen kuvan mukaisesti.
- -

Ensin ihan vaan neliötä, jossa yritettiin saada irtoamaan, ei oikein irronut. Harjoiteltiin yksittäisellä takaa kiertoa niin että kouluttaja palkkasi namilla tai nami oli maassa, esteen takaa. En tiedä onko se mielestäni ehkä paras tapa, mutta vähän se pääsi jo jyvälle. Huomasin myös että vasemmalla puolella kulkeminen on sille hankalaa. Se yrittää vaihtaa heti oikealle puolelle. En tiedä mistä se johtuu. Täytyy vahvistaa vasemmalla puolella olemista ja kulkemista. Lisäksi pitää miettiä muutenkin omaa ohjaamista, olen helposti tosi kumarassa pikkukoiran kanssa. On se vaan niin hankalaa :D

Lopussa yritettiin saada Kyllikki inostumaan ottamalla ihan helppoa putkeen menoa, mutta ei sekään oikein onnistunut. Ei irronut putkeen ollenkaan.


Otin Kyllikin kanssa keskiviikkona kotipihalla vähän hyppyä. Ensin vähän irtoamista, josta lelupalkka. Meni ihan mukavasti. Tein vähän kasia, joka meni ihan siedettävästi, meinasi olla vähän hidas. Takaa kiertoaki yritin ottaa, ja kyllä se ehkä jotain tajusi. Vasemmalta puolelta aika hankala, kun yrittää heti vaihtaa oikealle. Vahvistin myös vasemmalla puolella oloa ja käden seuraamista. Oikea puoli sujui paljon paremmin ja Kyllikki lähti jopa itse kiertämään estettä :) Itse olin kyllä ihan vieressä. Lopussa yritin vielä kasia, joka meni surkeasti. Oikealta puoleltani ei suostunut hyppämään ollenkaan kun oma liike pysähtyi. Sitä otettiin sitten erikseen ja lopussa sain pari hyvää josta palkkasin lelulla. Välissä Kyllikin mielenkiinto meinasi olla ihan muualla ja karkasti haistelemaan pusikoita.

Mitä tästä opimme: LOPETA AJOISSA!! Vielä kun koira on innokas. Jos alkaa vähänkin väsyä niin yksi helppo onnistunut toisto ja sitten lopetetaan.

Otettiin keskiviikkona vielä vähän agia hallilla ennen Ritan treenejä. Ensin puomin kontaktia, jossa alustalla oli lopussa nami. Nostin Kyllikkiä ensin alastulolle ja siitä alas. Sujui oikein hyvin. Edettiin niin että lopputreenistä vein sen ylösnousulle. Nousu on vielä hieman hidas, mutta kun varmuutta tulee niin nopeutuu varmasti. Loppua kohti vaihti kiihtyi huimasti. Niin paljon että kun etujalat pysähtyy alastulossa niin takamus lentää yli. Pitää miettiä miten saisin sen jarruttamaan vähän aiemmin. Itseassa se vähän jo jarrutti kun otin vielä n. puolesta välistä muutaman toiston.

Putkeakin (vähän mutkalla) otettiin ja se meni tosi hyvin. Heti kun tajusi että lähetin sen putkeen niin kiihdytti sinne täysiä. En lähettänyt vielä kovin kaukaa (ehkä n. 2-3m putken suusta). Palkkasin lelulla ja leikki tosi hyvin.


Tokoa ei ole juuri nyt treenailtu. Ritan kanssa sisällä vähän kaukoja, jotka menee nyt jo vähän paremmin. Aloin ottamaan niitä ihan alusta kun alkoi vähän liikua. Parani huomattavasti kun muistin laittaa taas takapalkan. Pitää muistaa pitää se ja viedä ennen treeniä sitten palkka että Rita oppii että takana on palkka vaikken sitä ole sinne sen nähden vienytkään. Vähän otettu metallia, joka on edelleen kamala. Ekalla kerralla aina tosi kamala,eikä meinaa millään otta sitä. Kolmas kerta on usein jo tosi sujuva. On palattu vähän takasin päin niin että en vaadi vielä luvutusta vaan riittää että tuo sen mun käsiin. Sunnuntaina alkaakin sitten ohjatun tokotreenit Kellokoskella. Kivaa!


Tällä hetkellä koirat nukkuu jossakin ihan mukavan päivänlenkin jäljiltä. Käytiin Helin ja Luna ja Luumu käppänöiden kanssa yli 2 tunnin lenkillä, josta metsässä tuli rämmittyä yli tunti. Rita varsinkin sinkoilu innolla joka suuntaan. Kyllikkikin juoksenteli oikein innolla ja kuutelikin ihan kivasti. Ronja tallusteli melkein koko lenkin mun perässä.

1 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Säkin näköjään harrastat näitä lyhyitä blogikertomuksia. ;D
Mä oon joutunut viime aikoina päivittämään sitä vähän tiheämpään tahtiin, kun muuten tulee luokkakavereilta potkuja persuksille. ;D