maanantai 4. helmikuuta 2008

Tokoa a la Rita ja Kyllikki



Kyllikin kanssa on treenattu vähän sivulle tuloa. Tokokoiraa sitää en saa, kun päästään sen verran harvoin treenailemaan, mutta olihan sivulle tulo ihan hyvä osata. Ollaan aluksi treenailtu niin että olen naksauttanut vasemman jalan lähestymisestä ja myöhemmin edetty siihen että tulee aivan vasemman jalan viereen (etujalat vasta). Sitten otin ohjauksen mukaan. Oikealla kädellä pidin (eli siis ensin nami siinä) ja vasemmalla siirsin takaosaa. Ensin harjoiteltiin vain käden väistämistä eli ensimmäisestä askeleesta/painon siirrosta naks. Tajusi aika hyvin väistää kättä. Nyt ollaan siinä vaiheessa että parhaimmillaan on riittänyt vasen käsi joka lähestyy Kyllikin vasenta kylkeä. Tosin alkutreenistä on aina tosi jähmeää ja pitää palata reilusti taaksepäin niin että myös oikea käsi on mukava. Tätä on tehty vasta sisällä ja jo alustan muutos (matto - parketti) tuntui olevan Kyldelle iso "häiriö". Myös aikaa on vähän otettu, eli sivulle tulon ja siitä palkkaamisen jälkeen olen jäänyt paikoilleni. Kyllikki ottaa tosi hyvin kontaktia siinä (siitä että mihin en ole niin varma :D). Mutta eiköhän tää tästä, treeniä treeniä ja treeniä vaan.

Myös seuraamista on vähän otettu. Parillakin eri tavalla. Olen lähtenyt itse kävelemään ja houkutellut Kyllikin tulemaan vasemmalla puolella mukana. Ihan ok, mutta takaosaa karkaa kauas musta. Seinän vieressä ok. Lisäksi on otettu sivulle tulo harjoituksen lomassa niin että olen itse ottanut yhden pienen askeleen ja houkutellut Kyllikin mukana uudestaan sivulle. Tämä vaikutti toimivan ja aika pian Kyllikki tuli mukana heti kun liikutin jalkaa. Askel on ollut todella lyhyt, mutta siitä se lähtee. Sekä seuraamis että sivulle tulo treenit on otettu namilla. Pitäisi muistaa myös leikkiä useammin, että sekin motivointikeino pysyy hyvin yllä.



Rita oli pe-su aamupäivään mökkeilemässä, kun isä varasti Ritan ja Ronjan sinne. Sunnuntaina oli Heiluhäntien toko Kellokoskella. Rita meni kyllä suurimmaksi osaksi tosi hyvin, mutta koulutus ei kyllä ollut kummosta. Liikkeitä otettiin yhtäaikaa ryhmässä ja kokonaisia liikkeitä. Täytyy ensi kerroilla itse pitää huoli että palkkaa koiraa väleissä. Mielestäni kokonaisten liikkeiden suorituksessa montaa kertaa peräkkäin ei ole juuri järkeä, ennemminkin haittaa. Otettiin seuraamista (pitkä kaavio, välillä edisti), liikkeestä maahan (hyvä), liikkeestä seiso (istui, tähän otetaan nyt uusi käsky joka on "halt", pitäisi erottua aika selvästi kaikista muista), liíkkestä istu (ok, vähän hidas), luoksetulo (suora + pysäytys x2, heitin ekalla pysäytyksellä pallo suoraan ja toisella ensin käsi ja sitten pallo, ilman palloa ei ollut erityisen terävä. Kouluttaja suotteli ottamaan lyhyemmällä matkalla), paikalla makuu (jäin itse näkyviin, koska mielestäni Ritan makuu ei ole ihan sata varma) ja kaukoja. Kaukoissa Rita meni raukka ihan sekasin. Ekalla maasta-istu vaihdolla liikkui eteenpäin ja kun huomautin tästä niin alkoi tarjoilemaan milloin mitäkin. Lisää varmuutta kaivataa. Pitää saada toistoja joitta ei kertaakaan tarvitse huomautella, että saadaan varmuutta. Seisomisen kanssa on ongelmaa, joka taitaa liittyä näihin käskyihin. Kun Rita on maassa ja sanon "seiso" niin nousee istumaan. Pitää miettiä mitä teen. Kaikkineen Rita teki tosi innokkaasti töitä vaikka palkkaa tuli (liian) harvoin. Valitettavasti ryhmäliikkeissä pallolla oli hankala palkata kun muut oli niin lähellä. Se on vähän huono juttu, kun se on palkkana se jolla Ritan vireen saa pysymään ylhäällä.

Tultiin tässä hetki sitten taas treenaamasta (joo meillä on kummalliset treeniajat). Ennen uloslähtöä otin sisällä vähän metallia. Ekalla kerralla taas ihan kamala ja jouduin vähän patistamaan kun olisi mielummin mennyt jonnekin muualle. Parani kuitenki (taas) loppua kohti. Luovutusta ei ole vieläkään vaatinut. Kunhan saadaan iloinen tarttuminen ensin.

Ulkona otettiin ensin seuraamista, koska su Rita oli edistänyt jonkun verran. Nyt oli paljon parempi. Otin hihnassa, joka kiristyi jos meni liian eteen, korjasi hyvin takaisin. Hyvä kontakti ym.

Sitten meidän murheenkryyni - ruutu. Nyt oli uudet merkin käytössä. Laitoin (tai siis treenikaveri laittoi) kosketusalustan valmiiksi. Ekalla kerralla meni taas tötsien luo tutkimaan. Toisella kertaa suoraan alustalle. Otin tosi lyhyellä matkalla (max 5m). Huomasin kuitenkin että käytti nenään, vaikkei turpaa ihan maahan laittanutkaan. Kun otin alusta pois ja lähetin ruutuun niin alkoi haistella ympäriinsä pitkin lumipenkkoja - jes, just tätä mä halusinkin. Siinä sitten treenailtiin jotain epämääräistä. Naksutin kun meni keskelle. Välillä oli ihan missä sattuu eikä tajunnut mitä haluttiin. Lopulta eksyi taas keskelle. Paremmin kuitenkin kun viimeksi (eli n. kolme viikkoa sitten). Toisesta suunnasta oli paljon parempi, mutta kun lähetyspaikkaa vaihdettiin toiselle sivulle niin oli taas ihan hukassa. Lisäksi on alkanut treeneissä (sekä toko että agi) haukkua! Ärsyttävää. Varsinkin nyt kun turhautui niin haukku oli herkässä. Lähetyksessä haukasti useamman kerran, kutsuin heti haukun jälkeen takaisin, en oikein tiedä mitä kannattaisi tehdä. Ja kun komensin niin tuntui tekevän sitä helpommin. Samoin ruutumerkkien käpälöinnin kanssa, teki sitä tänään kerran, josta komensin. Ei uskonut ja komensin tosi tiukasti. Lopetti kyllä, mutta kun vapautin uudestaan niin oli taas menossa sinne. Ilmeisesti pitäisi yrittää olla huomioimatta. Mulla alkaa kyllä mennä jo usko. Pitäisi yrittää päästä Riitan treeneihin pariksi kerraksi, jos vaikka sais vinkkejä ruutuun ja toiseen ongelmaan luoksetulon pysäytyksiin.

Lopuksi otettiin pari noutoa, mitkä oli ihan ok - tai no. Kapulalle ryntäs niin että liukkaalla kentällä se liuku pitkän matkaa (sekä koira että kapula). Tuli luo lähinnä ravissa (välillä palautuken alku laukassa). Ei kuitenkaan pureskellut kun kerran, edistystä. Tuo kuitenkin kapulaa mun vasenta reittä kohti, eli on siis vinossa. Makupalla houkuttelin niin että tuli keskelle. Piti hyvin kapulasta silloinkin.



Ronjan kanssa ei ole tehty mitään. Se on lenkkeillyt muun poppoon mukana pitkin metsiköitä ja tuntuu olevan ihan tyytyväinen vaikkei ole päässyt treenailemaan.

Paitsi että ilmotin Ronjan agilitykisoihin 16.2 Kirkkonummelle. Samoihin kisoihin lähtee myös Rita, jolla on kaksi rataa (agi ja hyppy). Agiradalla olis tavoitteena saada hyvät kontaktit, muuten katsotaan miten tauon jälkeen sujuu.

Huomenna raahaan koko huonosti käyttäyvän kolmikon Espooseen kun mennään treenaamaan Osmo-snautserin kanssa :) Kivaa!

0 kommenttia: