keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Tokoilua ja agiliitoa

Otettiin eilen aamupäivästä Rita kanssa sisällä vähän seisomaan jäämistä ja kaukoja. Treenattiin seisomisessa uutta käskyä, oli aika hyvä. Pysähty jo jotenkin pelkästä käskystä. Kaukoissa jouduin korjailemaan vähän liikaa. Takapalkalla. Oli kuitenkin ihan siedettävästi menneet treenit.

Käytiin eilen Ritan, Ronjan ja Kyllikin kanssa Espoossa tapaamassa Tuulia ja Osmo-nausteria toko treenin merkeissä. Koko lauma käyttäyiti junassa oikein siivosti, onneksi :D Paluumatkalla ne nukkuivat hienosti rivissä niin että Ronja oli litistettynä Ritan ja Kyllikin välissä. Pasilassa kun odoteltiin junaa niin yksi nainen tuli rapsuttelemaan ja ihmetteli kun on niin rauhallisia koiria, heh.

Ritan kanssa otettiin seuraamista, luoksetuloa, ruutua, noutoa ja vähän jääviä.

Aloitettiin seuraamisella (vapaana). Edisti taas ja nyt meni huonommin kun hihnassa, oli kuitenkin ihan ok pätkiäkin. Jäävistä maahan menossa ei meinannut mennä kunnolla maahan asti. Seisomaan jäämistä otettiin vähän uudella käskyllä, pelkkään käskyyn ei aluksi reagoinut, joten otin käsky + perään käsimerkki. Koiran pitäisi näin ehdollistua niin että käsky aiheuttaa saman reaktion kuin käsimerkki.

Luoksetuloja otettiin ihan vaan pari. Ekalla heitin pallo suoraan taakse. Toisella pysähtyi itse (hienosti) matkalla. Otin sen jälkeen suoran. Vikalla kerralla ensin käsimerkki ja heitin sen jälkeen pallo. Oli ihan ok.

Ruudun kanssa taas tapeltiin. Laitoin ensin kosketusalustan. Ensin meni taas törppöilemään, mutta eksyi sitten keskelle. Sen jälkeen meni alustalle, mutta kiemurtelee lähetyksessä jonkin verran :/. Alustalle mennessä nenä kävi selkeästi maan lähellä, joten ei ole epäilystykään etteikö paikantaisi sitä nenällä. Otin alustan pois ja koira oli taas vähän hukassa. Parani kuitenkin jotenkin ja välillä meni melkein keskelle. Vieläkin kiemurteli mennessä, jäi välillä puoleen väliin ja välillä oli missä sattuu. Treenailtiin välissä muuta ja lopussa taas ruutua. Nyt meni oikeestaan aika hyvin. Ekalla kerralla meni heti ruutuun suunnilleen oikeaan paikkaan ja eri suunnistakin meni ihan hyvä. Ehkä tää tästä - tai sit ei.

Otettiin noutoa Tuulin kapulalla joka oli isompi kuin oma. Ritaa kiinnosti kamalasti kentän hajut ja kapulalle mennessä alko haistelemaan, ärsyttävää! Parani vähän loppua kohti. Palautus oli useimmiten ravilla. Otin kuitenkin lopussa muutaman jossa heitin pallo taakse, että saisin vähän vauhtia. Palautuksessa alko taas pureskelemaan. Rita tulee eteen niin että kapula osuu mun jalkoihin ja kun se ote on niin löysä niin kapula heilahtaa sen suussa ja putoaa takahampaisiin.

Otettiin yhden aidan avulla hyppynoutoakin omalla kapulalla. Se oli oikeestaa tosi hyvä. Aita oli sellanen että Rita ei pystynyt kiertämään sitä mitenkään, joten sen varaa ei nyt ollut. Luovutuskin oli nyt paljon parempi, kerran meinas pureskella n. viidestä toistosta.

Alku treenistä Rita meinas karkailla!, siis Rita!! Se lähti tekemään jotain lenkkiä pois mun luota eikä meinannu tulla takasin, teki sitä useamman kerran.

Otin välissä Ronjan kanssa vähän seuraamista (edisti, mutta muuten ok, hieno kontakti ja vire). Jääviäkin vähän, ne oli ihan ok. Liikkeestä seisomisenkin se alkaa jo tajuta, vaikka ei olla treenailtu. Eikä sitä kiinnosta ympäristö ollenkaan! Ronja ei oo läheskään niin häiriöherkkä kun Rita.

Kyllikin kanssa vähän leikittiin ja otettiin maahan menoa. Keskitty aika hyvin leikkimiseen ja piti tosi hyvin lelusta kiinni.

Kiitos vielä Tuulille ja Osmolle kivasta päivästä!!


Illalla oli vielä Kyllikin agitreenit. Meillä oli oikein rata, joka ei kyllä ollut periaatteessa vaikea, muttei näin aloittelevalle koiralle ollenkaan helppo. Alussa oli kahden hypy suora josta suoraan Aan alla olevaan putkeen (putken suut aan molemmin puolin). Siitä hypy takaa kierto ja Aalle. Meni tosi loistavasti, meni hienosti putkeen vaikka oma liike pysähtyy siinä väkisinkin vähän ja takaa kiertokin onnistui nyt tosi hyvin. Me tosin otettiin aata lopussa erikseen hihnassa, koska kontakteja pitää vielä treenata - paljon. Toistoja, toistoja, toistoja.. Siitä jatkui putkeen, jotka okseri ja puomille. Kyllikillä vaan tuntuu menevän siellä putkessa tosi kauan, pitäisi ehkä vielä vähän treenailla pelkkää putkea. Ja onhan se tietty pienikin, eikä pääse siellä putkessa yhtää kovaa kun maxi. Kerran ohjasin sen huonosti ja meni okserin ohi suoraan puomille. Juoksi puomin hienosti loppuu asti vaikka itse oli kaukana puomista takaviistoon tolpan takana. Puomin kontakteja pitää kyllä miettiä, kun Kyllikki ei nyt oikein pysähdy, tai siis takaapää lentää siitä puomilta pois ja namit syötyään Kyllikki jatkaa vaan matkaa.

Puomin jälkeen tuli vähän hankalampi kohta kun siinä oli hyppy melkein kuolleessa kulmassa. Vaikka vein Kyllikin hypylle asti se lähti mukaani kun itse lähdin toiseen suuntaan. Tehtiin niin että kouluttaja palkkasi hypyn toisella puolella. Siitä piti jaktaa vielä sillee vähän hankalammin. Lopussa oli lyhyt suora putki ja siitä käänös pituudelle josta vielä kahden esteen lyhyt suora. Varsinkin ekalla kerralla meni tosi hienosti. Tokalla kerralla tais jo vähän väsähtää, mutta ihan ok. Vauhtia sais olla vielä ehkä vähän enemmän, emmä tiedä tosin että pääseekö se niillä lyhyillä kintuillaan kovempaa. Tuntuu vaan Ritaan verrattuna niin hitaalta.

Lopuksi tosiaan Aata. Tehtiin niin että kouluttaja oli alhaalla edessä niin että ei päässyt kontaktista yli, ja siinä paljon makupaloja. Tosin nytkin meinasi takapää tulla yli. Lopussa kuitenkin meni hienosti yksi toisto. Hihna oli oikeestaan ihan turha ei sitä olis edes tarvinnu. Hinku aalle oli kyllä tosi kova, hyvä niin. Varsinkin alussa kiinnitin huomiota kun Kyllikki tuli alastulon vähän matalampana, joka on varmaan oikein hyvä. En tajunnut katsoa tekikö samaa lopussa.


Tänään otettiin Ritan kanssa kaukoja sisällä takapalkalla. Oli oikeestaan tosi hyvä. Treenattiin seisomisesta istumista ja maahan menoa. Myös seisomisessa pysymistä otettiin vähän. Pari kertaa maahan meno ei ollu mielestäni tarpeeksi hyvä, mutta muuten onnistuneet treenit.


Tää treenipäiväkirjan pito on kyllä rankkaa, tähän menee aika paljon aikaakin, nytkin oon varmaan melkein puol tuntia kirjottanu tätä. Selkiyttää kyllä omia ajatuksia siitä miten tehtii ja miten meni.

0 kommenttia: