maanantai 25. helmikuuta 2008

Treenikuulumisia ja mökkeilyä

Olempas ollut taas laiska kirjoittamaan mitään. Viime viikon tiistaina Osmo-snautseri ja Tuuli tulivat tänne meille treenailemaan. Otettiin vähän tokoa tossa kentällä. Ritan kanssa otin ruutua, joka meni aluksi jotenkin. Kokeilin toisella ruudulla eikä tullut mitään. Rita kiipeili kallioilla ja ihmetteli kun mikään ei kelpaa. Kyllä se sinne lopulta löysi ja muutamien toistojen jälkeen jopa suoraan ruutuun. Hmm. mitäköhän muuta me otettiin... Namileikkiä eli luoksetulon pysäytyksiä. Ei meinannu mitenkään löytää nameja, joten ei oikein onnistunu. Pysähtyi kuitenkin ihan hyvin. Tolpan kiertoakin ollaan nyt yritetty vähän treenata ja Rita on alkanu tajuamaan sitä. Otettiin tiistaina sitäkin vähän ja pari pysäytystäkin. Ei mitään huippu hyviä, mutta pysähty kuitenkin. Lopuksi vähän seuraamista, joka oli ihan ok. Pitäisi opetella katsomaan itse eteenpäin... Tässä Tuulin ottama kuva seuraamisesta:



Sen jälkeen käytiin metsässä lenkillä. Rita ja Ronja intoutu kiusaamaan Osmoa ja kolmikko juokse itsensä läkähdyksiin. Jossain vaiheessa Osmo sitten keksi että Ronjahan on narttu ja meinasi vähän piinata sitä. Ronja ei ollut Osmosta yhtä innoissaan. Muutama kuva partaotuksista:


Ritalle tuli vähän lämmin :)


Kolmikko hienosti rivissä.


Rita


Rita ja Ronja sievästi vierekkäin.

Sää oli tiistaina tosi upea ja oli kyllä muutenkin hauska päivä!

Illalla oli Kyllikin treenit jotka ei taaskaan oikein sujunut. Alussa sain sen taistelemaan vähän mutta sen jälkeen en. Vähän innostui pallosta, mutta oli kyllä aika hankala motivoida. Jos sai innostumaan niin meni kivasti ja vauhdilla, mutta jos lähti liikkeelle huonosti niin Kyllikki pysähty vaan keskelle rataa eikä sitä saanu liikkeelle :/. Lopuks treenasin vähän puomia. Se meni ihan hyvin, kun sieltä saa makupaloja.

Keskiviikkona taisin muistaakseni treenata aamupäivällä vähän ruutua ja jotain muuta Ritan kanssa. En yhtään muista. En myöskään muista tehtiinkö to aamuna jotain...

Tunnaria on otettu vähän. Oman kapulan piilottamista, joka on mennyt ihan hyvin.

Torstaina lähdettiin mökille, jossa ei treenattu mitään. Koirat ulkoili jonkun verran ja varsinkin Ronja tuntui nauttivan. Se jopa pyysi (!) sohvalle (!) viereen (!). Itse tulin lauantaina junalla kotiin ja koirat sunnuntaina vahempieni mukana. Oli kyllä todella outoa olla ilman yhtään koiraan.

Tänään oli loman jälkeen eka päivä koulua (tyhmää). Täällä on taas sulaa (IHANAA!) ja tein Ronja piiiitkästä aikaa jäljen. Sellanen lyhyt (max ehkä 50m) ja aika paljon pikkiriikkisiä maksapaloja. Lopussa purkissa lisää maksaa. Pari loivaa mutkaa ja yksi vähän jyrkempi. Ronja vinkui ihan innoissaan kun tein jälkeä (näki) ja sen jälkeen. Maa oli märkää nurmikkoa jonka pinta oli jo sula.

Treenasin välissä Ritan kanssa vähän. Otin Ritan yökötyksen metallinoutokapulan ekaa kerta ulos. Ei se sitä mielellään ottanut mutta jotenkin kuitenkin. Metallia otettiin eilen vähän sisällä. Treenattiin lähinnä luovutusta. Otin nytkin ihan sivulle asti. Metalli oli maassa ihan mun lähellä. Ei nyt mitenkään superhyvin mennyt, mutta suostui kuitenkin tuomaan sen kun oli aina hetken ensin miettinyt.

Kauhukseni joku käveli jäljen yli kun treenasin Ritan kanssa. Kun näin jonkun kävelevän siitä menin Ritan kanssa katsomaan vähän lähempää että mistä se kohtaa se kävelee. Silloin Ronja alkoi haukahdella ("MÄ haluun sinne!!) :) Hassu. Päätin olla uhkarohkea ja ottaa Ronjan kanssa silti jäljen vaikka joku oli sen yli mun jälkeen tallustanutkin. Ei meillä kuitenkaan mitään kisatavoitteita ole. Ronja meni ihan sika hyvin! (Sanoo hän joka ei tiedä jäljestyksestä mitään :D) Alussa "lähetin" sen vähän kauempaa ja vähän taempaa mistä namit alkaa ettei pääse vaan saa takajäljelle lähtemisestä namipalkkaa (lähetin siis n. 90 asteen kulmassa jälkeen nähden). Ronja lähti tosi hyvin. Alussa meni vähän jälken vieressä (n. 20-30cm). Väliläl muutenkin eksyi vähän mutta yhtä kertaa lukuun ottamatta ei n. puolta metriä kauemmas. Loivat kaarteet meni hyvin. Jyrkässä kulmassa pysähtyi kulmaan mutta jatkoi iloisesti suoraan. Löysi takaisin jäljelle kuitenkin hyvin. Vähän jyrkän kulman jälkeen kuitenkin eksyi kerran vähän kaummas väärään suuntaan. Luulen että ihminen oli kävellyt siitä kohtaa. Tuli kuitenkin pian itse taikaisin oikealle jäljelle ja loppu meni hyvin. Kaikkinensa Ronja meni tosi hyvin. Itse en ohjannut sitä mitenkään vaan tallustelin rauhassa perässä (Ronja meni siis aika rauhallisesti).

Se selvästi tykkää jäljestämisestä, joten pitäis yrittää tehdä sitä useammin.

Käveltiin koulun pihalle jossa otin Ritan kanssa ruutua. Kävin ensin näyttämässä sille ja lähetin n. 10-15 m päästä. Vauhdilla suoraan ruutuun ja ihan hyvä pysäytys. Pyysin sitä tuomaan palkan (vinku) mulle aina ruutun ja näytin ruudun sille siis suoraan siellä. En siis enää myöhemmillä toistoilla käynyt näyttämässä. Nekin me kuitenkin ihan super hyvin!! Heitin palkan joka kerta ruudun taakse koska ongelmana on ollut liian eteen jääminen. Otin yht. noin neljä tai viisi toistoa. Jäi tosi hyvä fiilisi itselle näistä treeneistä ja Ronja jäljestä :D!

0 kommenttia: