perjantai 15. helmikuuta 2008

Treenailua

En ole taaskaan saanut aikaiseksi kirjoittaa, ainakaan niin usein kun pitäisi - eli miueluiten joka treenin jälkeen.

Ritan kanssa on hinkattu kaukoja sisällä. Ovat varsin hyvällä mallilla.

Hmm, en enää edes muista mitä on treenattu. Ruutua on sähelletty jotenkin, meni eilen itseassa yllättävänkin hyvin, vaikka jumittui tarjoamaan sitä yhtä tiettyä paikkaa (joka oli kahden merkin välissä). Lopussa kuitenkin onnistuineitakin toistoja.

Seuraamista on otettu vähän, ja jääviä. Muistaakseni ainakin lopussa ihan hyvin kaikki. Noutoa ja luoksetuloa on otettu nyt suoraan sivulle. Noudossa tajusin tämän hyvin ja tulee nyt suoraan sivulle. Tein tämän pureskelu ehkäisyksi. Nyt kapula ei osu missään vaiheessa jalkoihin, eikä täten aiheuta kapulan liikkumista suussa. Ritalla on niin löysä ote, että kapula valahtaa silloin helposti takahampaisiin. Luoksetulossa nyt suoraan "heel"-käsky. Otin ensin lyhyemmällä matkalla, nyt onnistuu myös hyvin pitkällä. Ei ole yrittänyt vielä ennakoida, vaikka olen ottanut joitain pysäytyksiäkin.

Ööö, niin jo tunnaria... Piilottelin vähän ensin omaa metsää, etsin tosi hyvin. Kantamiseen piti vähän puuttua. Otin myös pelkkää kantoa vähän erikseen. Parani. Myöhemmin otin kotona myös vieraita mukaan. Ensin ne oli ihan selvästi erikseen. Rita teki tosi hyvin - aluksi. Haisteli hyvin ja toi oman. Mutta, etenin ehkä liian nopeasti ja Rita alkoi ottaa vieraita suuhun ja välillä yritti tuoda niitä. Otin myöhemmin vielä yhden treenin. Peitin kaikki kapulat selkeämmin että joutui haistelemaan. Nyt ei muistaakseni tarttunut kertaakaan vääriin. Toi hyvin omaa ja haisteli ihan ok. Oli kuitenkin vähän turhan kierroksilla.

Agility meni tiistaina Kyllikin kanssa ihan surkeasti. Saattoi lähteä kesken radan haahuilemaan ihan mihin vaan ja karkaili puomille, jonka teki kyllä ihan hyvin. Keinukin (treenattiin yksittäisenä) meni ihan hyvin, menee täysi päähän ja pysähtyy namialustalle. Vähän pitää ehkä saada malttia että odottaa siellä päässä että keinu laskeutuu.

Keskiviikkona pääsin hallille jo aikaisemmin. Otin vähän jotain pientä Ronjan kanssa. Sillä oli hauskaa. Sitten Kyllikki, joka meni tosi hyvin. Leikki ihan mahtavasti. Otettiin ihan vaan pari hyppyä ja pikkusen takaa leikkausta niin että heitin lelun yli. Vähän meinasi välillä kiertää esteitä ja kerran meni ali yhdestä esteestä mutta muuten tosi hyvin. Keinulle se karkas vähän väliä. Meni hurjaa kyytiä päähän, pelkäsin että se putoaa tai yrittää hypätä sieltä. Eniten on ehkä kuitenkin se että se ei osaa vielä ottaa sitä kontaktia itsenäisesti, etenkään kun ei ole namialustaa. Joten mun pitää olla aina vastassa. En palkannut juurikaan, koska kuitenkin karkasi sinne. Pussiakin otettiin. Ensin jätin sen sinne, avasin pussia ja kutsuin läpi, mutta toisella kertaa Kyllikki karkasi paikalla olosta ja tuli läpi ennen kuin ehdin raottaa pussia. Otettiin sitä sitten ihan raottamatta. Meni oikein hyvin, tosin nopeutta vielä rutkasti vaan lisää.

Tänään meillä oli Riitan yksityistunti Ritan kanssa (tokoa siis), joka olis tosi hyvä! Listasin alle itselleni asiat jotka pitää muistaa.

Ruutu:
- käydään ensin näyttämässä ruutua. Palataan koiran luo ja lähetetään se sinne. Pysäytetään ja heitetään heti pallo
- toinen tapa: mennään ruudun taakse ja kutsutaan sieltä neliö-käskyllä, pysäytetään ruutuun
- voi tehdä myös etsimistä: ruutu rakennetaan etukäteen (kosketusalusta keskelle), treenataan jotain ja lähetetään koiran etsimään ruutua. Palkka kun alustalla

Kaukot:
- meni upeasti, takapalkka toimii hyvin
- välillä voi palkata myös edestä, etenkin jos vinoja
- mahd. sivulle (Ritan vasen) esim. joku rima ettei astu sivuun. Ei kuitenkaan mikään iso ongelma
- välimatkaa myös voittajan ja evl'n verran

Luoksetulo:
- samoja treenejä kuin nytkin
- välillä jätetään myös maahan
- myös namileikkiä: Ensin opetetaan kuvio niin että heitetään isohkoja nameja itsestä poispäin, vuorotelleen eri suuntiin (eteen/taakse, itse kuitenkin aina käännytään kokonaan). Välillä pysäytetään kun tulee kohti ja heitetäänkin palkka koiran taaksen, kun kääntyy takaisin uudestaan palkka koiran eteen, ohjaajan taakse. Välillä voi ottaa seisomisen palkan jälkeen maahan menon lähelle. Palkka heitetään tällöin koiran jalkoihin alakautta

Tunnari
- oman piilottelua metsässä
- oma huomio: ehdollisetetaan sana joka rauhoittaa
- paljon vieraita kapuloita (väh. 10), oma viedään itse ainakin vähän erilleen. Rauhoitetaan koiraa (tähän joku sana mukaan). Koiralle vain näytetään kapuloiden suuntaan rauhallisesti, myös kehuminen (kun on ottanut kapulan) rauhallisesti. Jos tuo väärää otetaan se heti pois.

Seuraaminen
- kaikkinensa varsin hyvää
- koiraa palkataan namilla oikeasta paikasta
- alkuun voi ottaa pätkän jossa paljon pysähdyksiä parin-muutaman asteen välein (esim. viisi namia)
- peruutuksessa mietittävä omaa askellusta, koiraa pitää vähän väistää
- vasemmalle askelissa uudestaan alkuperäiseen rintamasuuntaan siirryttäessä hidastaa koira namilla jo aiemmin, nyt meni vähän likaa ohi eteen, vaikka korjasikin
- ympyrää vasemmalle jossa palkat vasemmassa kädessä. Palkataan koiraa vauhdista vasemmasta kädestä. Aina ennen palkkaa joku sana tai naksu, ettei ala ennakoimaan palkkaa ja seuraamaan kättä


Huomenna Kirkkonummelle kisaamaan. Jännää!! Sunnuntai-iltana Ronjan narttupentu Nelli tulee meille vuorokaudeksi hoitoon. Kiva nähdä sitäkin.

0 kommenttia: