maanantai 18. helmikuuta 2008

Agilitykisoissa Ronjalle nolla ja Ritalle hyviä ratoja

Unohdin viimeksi kirjoittaa Ritan viime viikon agilitytreeneistä. Harjoiteltiin erilaisia tekniikkajuttuja. Tässä taas hieno ratapiirros.
( - - - : (sulku on siis putki, se oli oikeasti ihan Un muitoinen. Kaksoispisteestä lähti kaksi hyppyä. Ylemmästä pisteestä suoraan ylös päin ja alemmasta suoraan alaspäin.)

Ensin mentiin niin että aloitettiin oikealla alhaalla olevasta hypystä josta suora linja reunimmaiselle kuvassa vaakaan olevalle hypylle. Seuraava vaakaan olevat hyppy takaa ja kolmas sitten pois päin. Sen jälkeen lähempään päähän. Samaan tapaan takaisin päin niin että ylhäällä oikealla pystyssä oleva hyppy oli viimeine. Selkeää :D

Ensin piti mennä vaakaan olevien hyppyjen väliin aina valssaamaan. Oli muuten vaikeaa! Viimeisellä (joka oli varmaan noin tuhannes) kerralla sain edes jotenkin onnistumaan. Koira meni kyllä melkein koko ajan tosi hyvin. Toisella kertaa niin että oltiin koko ajan hyppyjen "alapuolella" (kuvasta katsottuna). Se sujui ihan super hyvin heti ekalla kerralla. Paljon helpompaa :).

Sitten otettiin välistä vedot kaikkien vaakaan olevien hyppyjen väliin. Ei meinannut onnistua millään. Lopulta sitten mentiin ihan töksähdelle ja väleissä palkaten että sen sain edes tulemaan sieltä välistä.

Vikassa harjoituksessa esteet oli neliössä (siis sen neliön "reunoina"). Välissä oli jonkin verran tilaa. Hypyt piti mennä aina takaa. Eli siis koira kietsi esteen ja hyppäsi sen kohti neliön keskustaa, kiersi seuraavan hypyn jne. Tämäkin harjoitus meni tosi hyvin.

-----------------------------

Perjantai-iltana otettiin vähän vielä tunnaria. Piilotin kapulaa iltalenkillä muutaman kerran ja Rita etsi sen hienosti. Kotona heitin sitten n. 10 kapulaa pusikkoon ja piilotin oman ensin selvästi erilleen niin että oli pakko haistella. Vieraat ei ollut niin piilossa. Meni tosi hyvin, ei yrittänyt kertaakaan ottaa väärää. Lopulta oma kapula oli suunnilleen vieraiden seassa. Toistettiin sama harjoitus tänään (piilotin päivällä omaa kapulaa metsään, siellä ei vääriä kapuloita ollenkaan). Kotipihassa vierailla kapuloillakin meni hyvin. Oma oli melkein joka kerta (yht. ehkä reilu viisi toistoa) vieraiden seassa. Vähän sitä useimmiten piilotin.

------------------------------

Lauantaina oltiin tosiaan Kirkkonummella kisaamaassa. Koko päivä vierähtikin mukavasti kisoja seuraten. Ronja rata oli aamupäivällä ennen yhtätoista. Ronja teki oikein siistin nollan ja vieläpä alle ihanneajan. Ei ollut oikeastaan mitään suurempia ongelmia, Ronja meni sujuvasti koko radan. Aika hitaasti (hitain nolla), mutta ihan kivasti kuitenkin :D. Tässä Ronskin rata:



Välissä käytiin syömässä ja kuski lähti Ronjan kanssa kotiin. Me jäätiin Ritan kanssa katsomaan kisoja (Rita tosin odottin häkissä, halli oli onneksi lämmin, ettei tarvinnut kylmässä odottaa). Ritan eka rata (agility) oli joskus viiden jälkeen. Ite kohelsin heti alussa. En ohjannut Ritaa tarpeeksi tarkasti putkeen, se jäin vähän ihmettelemään että mihin pitää mennä ja valitsi lopulta väärän pään putkea. Myöhemmin Rita ei ekalla kerralla irronnut yhteen putkeen. Otinkin sen vähän riskillä, siinä kun itse piti lähteä kiireellä vastakkaiseen suuntaan että ehti ohjaamaan yhden toisen kohdan. Yksi rima tuli alas kun seisoin itse Ritan edessä. Kontaktit, etekin Aalla, oli tosi hyvät :D Ja Rita kuunteli ihan nätisti eikä sinkoillut ihan omiaan. Ohjaajan mokia kaikki.

Toka rata olikin sitten kahdeksan maissa, enkä itse ollut oikein viireessä. Loppujen lopuksi tulos oli vain 5,21. Viimeinen rima tuli alas. Kepeille viennissä tuli hirvittävä kaarros ja keppien jälkeen Rita meinasi mennä väärään päähän putkea. Lopussa unohdin itse radan (ekaa kertaa ikinä) ja siinä tuli vähän kohellettua. Yli aikaa tuli 0,21 sekuntia. Alle oltaisi varmasti päästy jos ei olisin tullut itse sähellettyä. Rita meni tälläkin radalla hyvin, tosin en oikein tiedä miksi vika rima tippui. Ehkä sitten jarrutin omaa liikettä liian aikaisin. Videolta näkee että Rita tulee ihan liian aikaisin alas melkein riman päälle. Liekö sitten vaan hypännyt liian aikasin.



--------------------------

Eilen otettin Ritan kanssa päivällä vähän tokoa. Treenattiin ensin ruutua. Kävin ensin näyttämässä ruutua ja lähetin sitten. Tein myös pari kertaa kutsuruudun. Ahnehdin myös vähän liikaa ja lähetin pari kertaa ilman näyttämistä. Rita meinaa jäädä liian eteen. Peruuttin siitä kyllä ruutuun, mutten palkannut siitä.

Seuraamistakin otettiin vähän. Meni ihan hyvin. Askelsiirtymätkin oli melkein ok, paitsi askeleet vasemmalle. Hidastin Ritaa nyt nameilla ettei mene liian eteen. Parani kyllä treenaatessa. Vähän otettiin myös ympyrää vasemmalle, jossa palkkasin nameilla vasemmasta kädestä.

Lopuksi vähän noutoa, joka oli ihan ok. Pari kertaa heitin pallo taakse jo kun oli tulossa takaisin ja pari kertaa sivulle asti.

-------------------------

Tänään otettiin päivällä ruutua. En nyt lähettänyt kertaakaan käymättä ensin näyttämässä. Meinasi silti jäädä välillä liian eteen. Palkkasin vinkulellu (jotka ei tosin enää vingu) ruudun taakse. Parani. Näyttämisen jälkeen usein pyöräytin Ritan ympäri niin että joutui etsimään ruudun uudestaan.

Lisäksi otettiin vähän liikkeestä istumista. Aluksi palkkasi pari kertaa pallolla taakse. Muuten ihan ok, mutta mielestäni oli liian vinossa. Sen jälkeen meinasi palkata nameilla, mutta Rita jäi koko ajan seisomaan. Sain näköjään liian korkealla äänellä, koska kun vähän madalsin niin istui joka kerta (varmaan vajaa 10 toistoa, palkkasin nameilla). Kamalaa jos se on niin tarkka.

Tosiaan tunnariakin otettiin tänää, siitä kirjoitin jo aiemmin.

---------------------------

Ronjan pentu Nelli on ollut meillä nyt hoidossa. Oikein hauska kakara :) Kolmikon kanssa on helppo kulkea lenkillä, kun kaikki osaa kävellä nätisti hihnassa.

0 kommenttia: