sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Raunioita ja luonteen testausta

Eilen oltiin Espoossa kokeilemassa raunioita snautserikerhon järkkäämässä pelastuskoirapäivässä (ISO kiitos Tuulille!!). Päivä oli huippuhauska ja koirat tykkäsivät todella paljon! Molemmat pääsivät etsimään kahteen kertaa, ekalla kerralla 3 ja toisella 2 maalimiestä. Rita meni vauhdilla (yllättävää :D) ja tajusi tokalla kerralla jo vähän mistä jutussa on oikein kysymys. Ronja oli ihan fiilareissa, mikä on sille harvinaista. Se selvästi nautti, vitsit kun pääsisi jotenkin harrastamaan. Se hiffasi homman jo ekalla kerralla ja etsi jo toisen maalimiehen hienosti nenällä. Paineli täysiä pitkin poikin. Erilaiset alustat ja pinnat oli molemmilla helppoja, ei jännittänyt mitkään pellit tms. Katri on mukana kuvaamassa, kunhan saan kuvia vähän rajailtua niin laittele niitä tännekin. Toivottavasti Ronja pääsis joskus uudestaankin. Ritakin tykkäs, vähintään yhtä paljon kun Ronja, mutta se nyt tykkää ihan mistä vaan, jos siihen liittyy ruoka ja vauhti :)

Oltiin Ritan (Mihan Syysriite) kanssa tänään luonnetestissä Riihimäellä. Tuomareina Lea Haanpää ja Hannu Laitamäki. Kääpiösnautserikerho järkkäsi.

Toimintakyky +1 Kohtuullinen
Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +2 Suuri, hillitty
Taisteluhalu +3 Suuri
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Tempperamentti +1 Erittäin vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
+++ laukausvarma

Yht. 153p.

Oli kyllä mielenkiintoista nähdä oman koiran reaktioita eri tilanteissa. Alussa Rita on kerjäämässä rapsutuksia tuomareilta. Kepistä taisteli tuomarin kanssa innoissaan ja oli jo vähän tarjoamassa sitä toisellekin tuomarille. Kelkka oli kyllä todella pelottava. Sille piti haukkua jonkin aikaa, mutta kun astuin kelkan viereen niin Rita uskalsi mennä tutustumaan. Hattu piti repiä päästä pois. Kelkka jäi kuitenkin vaivaamaan ja sille piti käydä rähjäämässä vielä myöhemmin uudestaan. Vieraan ihmisen hyökätessä Rita puolusti, tuomarin sanoin, koko sydämestään. Koira pysytteli koko ajan minun ja tuomarin välissä. Lähti tuomarin mukaan kohtuullisen hyvin ja antoi kopeloida ongelmitta. Tuli innoissaan luokseni, mutta vieressä olevalle kelkalle piti käydä vielä vähän kommentoimassa. Seuraavana oli kovuuden erikoiskoe, jossa koira säikäytettiin ensin maasta nousevalla rämisevällä haalarilla ja sen jälkeen meidän takaa vieritettiin vielä rämisevä tynnyri. Toisella kierroksella ei enää rämistelty vaan katsottiin miten koira ”muisti” asiat. Rita kyllä reagoi, muttei hirmu voimakkaasti. Pimeä huone (toimintakyvyn erikoiskoe) sujui Ritalta oikein hyvin. Se liikkui ja etsi koko ajan. Löytämiseen meni hetki, mutta tärkeintä on ettei koira lamaannu. Rita pimeä huone oli tuomareiden mukaan päivän paras. Toiseksi viimeisenä oli terävyyden erikoiskoe, jossa koira sidottiin kiinni seinään ja ohjaaja meni piiloon. Koiraa lähestyi uhkaavasti toinen tuomareista. Rita haukkui uhkaajalle, mutta ääni muuttui selvästi kuin tuomari tuli lähemmäksi. Sisua kuitenkin riittää ja Rita alkoi jo irvistellä kun tuomari lähestyi edelleen uhkaavasti. Ystävällisesti lähestyvän tuomarin Rita päästi hyvin lähelleen. Ampumiseen Rita ei reagoinut juuri mitenkään.

Kaiken kaikkiaan tumareiden mukaan Rita on todella kiva ja iloinen koira. Häntä heilui vähän joka välissä. Puolustaa tosissaan. Taisteluhalu on hyvä moottori monessa tilanteessa. Toimintakyky vain +1, vaikka pimeä huone meni hyvin, koska kelkalla kesti jonkin aikaa. Hieman pehmeä, joka on tuomareiden mukaan ihan hyväkin asia harrastuskoiralla, samoin vilkkaus. Kehottivat kisaamaan vaan ahkerasti :).

Testi on videolla (kiitos kuvaajalle!), mutta en ole saanut sitä vielä koneelle. Yritän varmaan joskus laittaa sen nettiin.

Huomenna onkin taas Kyllikin agilitytreenit. Katotaan miten sujuu.

0 kommenttia: