keskiviikko 26. elokuuta 2009

Suomessa taas


Sosiaalisen paineen "ahdistamana" on kai pakko kirjoitella joskus tännekin :). Ritan kanssa elellään siis taas Suomen kamaralla, jo neljättä viikkoa. Tässä ajassa on ehditty treenata tokoa, agilityä ja hakua sekä käydä kerran kokeessakin. Mistäköhän sitä aloittaisi...


Agilityssä jatkuu normaaliin tapaan viikottaiset treenit JAUssa. Rita on ollut varsin pätevä, mutta ohjaajalla olisi parannettavaa... Käännöksetkin on oikein näppäriä kun Ritaa oikeasti käskyttää koko ajan ja katsoo koiraa! Ennakointi on erittäin tärkeää. Niin olihan meillä Jari Suomalaisen ja Sari Vähäniityn koulutuskin tässä; kamalassa helteessä me molemmat väsähdimme, mutta treenattavaakin tuli; käteen tulo (alusta uudestaan, muistettava palkata senkin jälkeen satuinnaisesti!) ja sylkkärin opetus (Rita ei lähde siihen kunnolla mukaan).

Erikseen treenaillaan nyt keppejä. Ritahan ei vieläkään osaa keppikulmia, joten tutustuttuani Susan Garrettin 2x2 keppien opetusmetodiin kokeilen sitä nyt Ritalla. Käytännössä opetan sille siis kepit kokonaan uudestaan ja toivottavasti erilaiset sisäänmenokulmatkin sujuu sen jälkeen. Alku vaikuttaa ihan lupaavalta :) Välillä Rita on jopa itse selkeästi korjannut linjaansa jos on ollut menossa väärin sisään. Katsotaan kauanko tässä projektissa kuluu aikaa.

Ulla Kaukosen hyppyklikallakin käytiin ja saatiin taas treenattavaa - pitäisi vaan muistaa oikeasti tehdäkin niitä. Kirjoitan omaan muistiini harjoitukset tähän:
- matala sianselkä (15 - 25 - 15cm), ponnari 6 jalan päässä
- perussarja, ponnarista ekaan 4 jalkaa, välit 6 jalkaa (n. 5 hyppyä)
- etäisyyden arviointi: kaksi ekaa perussarjaa, kolmannen etäisyys vaihtelee: 9-12 jalan päässä. Viimeinen korkeampi (45cm?)

Viikkotreeneissä esilletulleita treenattavia; kontakteilla pysyminen, ennen estettä jarruttaminen (palkkaa jos siitä, myöhemminen joskus lyhyen hypyn jälkeen) sekä mun oma asenne kuntoon. Agilityradalla kannattaa ohjata loppuu vaikka joku käännös ei olisikaan täydellinen, ei pidä olla samanlainen perfektionisti kuin tokossa :D.

Pihalla on lisäksi treenattu keinua, joka on ainakin näin kotona välillä tosi kiva ja nopea :).

Tokoakin on tehty melko ahkerasti. Välillä päästy pienellä porukallakin tekemään, kiitos vaan Tuuli, Rea, Susan ja Minna :). Muissa jutuissa nyt ei ole juuri mitään erikoista (jatketaan kuten ennenkin), mutta luoksetuloa otetaan nyt takapalkalla. Tähän asti olen vain juoksuttanut Ritaa sivulle asti ja päästänyt siitä takapalkalle, jotta sen vauhti ei hiipuisi. Kerran olen pysäyttänyt ja se oli ainakin ihan näppärä :) Tunnaria pitäisi päästä treenamaan, mutta sitä varten tarvittais niitä kapuloita. Hankintalistalla.

22.8 oltiin kokeessakin, joka oli samalla snautsereiden mestaruuskoe. Tuomarina Ralf Björklund:
Idari 8 (kääntyi seisomisessa)
Paikalla istuminen 10
Paikalla makuu 10
Seuraaminen 9
Luoksetulo 7 (juoksi seisomisessa ekan käskyn läpi, toisenkin jälkeen valui. Samoin maahanmenossa valuu...)
Ruutu 9 ( :) Kerrankin onnistui kokeessa. Seis-käskyyn reagoi hitaasti ja liikkui eteenpäin kun meni maahan, mutta hienosti sisällä kuitenkin)
Ohjattu 5 (Olisi kai pitänyt olla nolla... Lähti keskikapulalle, "seis", "seis" ja kun oli ottamassa jo kapulaa "irti". Vasta silloin pysähtyi katsomaan ja sitten vielä yksi käsky + käsimerkki ja haki vasemman.)
Metalli 8 (tarttuminen hidas, mutta kuitenkin toi!)
Tunnari 6 (haisteli kauan ja liikutteli (parrallaan) vieraita. Otti oman ja pureskeli sitä matkalla. Tekee samaa treeneissä jos on tuomassa väärää, joten oli ilmeisesti epävarma.)
Kaukot 7 (kaksoiskäsky sivulta maahan sekä ekaan vaihtoon, joka oli m-s. Loput ok, videolta katsottuna tekee vähän hassusti.)
Yht. 250p. / 2-tulos, 2. sija ja snautserien tokomestaruus
Rita teki iloisesti töitä, loppua kohden ehkä vire vähän hiipui, mutta olen tyytyväinen :) Lisää treeniä ja ehkä se ykkönenkin sieltä joskus tulee.

Hakua päästiin viikko sitten tekemään snakujen hakuryhmässä :) Pistojahan Ritalle pitää opettaa ja ilmaisussakin kokeita ajatellen vielä paljon tekemisä, mutta hauskaa oli! Tänään mennään uudestaan ja toivotaan että tulevaisuudessakin ehditän useammin treenaamaan. Ainakin olen jo kiusannut Reaa noin miljoonalla kysymyksellä :D. Eilen treenattiin Tuulin kanssa ja Rita pääsi tekemään muutaman ilmaisutreenin, alkuun vaan muutama, seuraavilla toistoilla vähän pidempää päätkää. Mä pääsin istumaan yhdeltätoista illalla pimeään metsään :D

Esineitäkin tein kerran vähän - lähetys ei täälläkään onnistu (pitää viedä esineet niin että Ritalle näyttää mihin esineen pudottaa, silloin menee suoraan). Ruutukin oli vielä oikeaa pienempi ja esineitä kerrallaan vain yksi (ettei pääse vaihtamaan).


Ronjan kanssakin on vähän tehty tokoa. Avoimen luokan kaukot sujuu hienosti, mutta noudossa on vielä tekemistä. Paikallaan makuutakaan ei ole treenattu, mutta muuten avoimen luokan liikkeet alkaa sujua - ilman häiriöitä. Jos kokeeseen meinaan joskus mennä, pitäisi treenata paljon häiriöissä.

Ensi viikolla luvassa on toivottavasti vähän muitakin kuin treeniuutisia :)

0 kommenttia: