sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Huh, hellettä

Täällä on kuuma. Painostavan helteen lisäksi täällä sataa ja ukkostaa melkein päivittäin. Mihin lie tropiikkiin olenkin eksynyt... Ohjaajan lisäksi myös tursake-Rita on ollut ihan veltto. Sen saa päivisin raahattua pulahtamaan Elbeen ja lopun ajasta se loikoilee kämpän viileimmässä nurkassa. Iltasella sen suostuu jopa lenkille. Treenailtu ei tällä viikolla olla melkein ollenkaan - tai ainakin tuntuu siltä.

Keskiviikkona agilityä jossa Rita tiputti alkuun monta rimaa peräkanaa. Aloitin uudestaan ja rimatkin pysyi hyvin. Mistä lie johtui? Toivottavasti ei mitään terveydellistä (vainoharhaisena sitä tietysti kuvittelee jo yhtä ja toista...). Muutenkaan ei jotenkin sujunut, tuli Aalla läpi ja puomilla ei mennyt loppuu asti; tasapainottelin etutassut puomin reunalla vaikka niiden pitäisi olla maassa.

Agilityn jälkeen treenailemaan vähän häiriöseuraamista ja ilmaisua pelastuskoiraporukalla.

Lauantaina aktivoidun pitkästä aikaa tokoilemaan, kun sääkin oli ihanan viileä. Eli siis satoi. Vaikka Rita inhoaa sadetta se oli melkein yhtä innokas kuin normaalisti. Alkuun pari metallia, jotka oli hyviä; juoksi innoissan kapulalle, tarttui tosi nopeasti ja lähti tulemaan laukalla. Kapulasta ei tietty voi pitää kunnolla kiinni, joten se alkoi heilumaan aika paljon ja silloin se on tietty pakko pudottaa. Vauhti hiljeni seuraavilla kerroilla, mutta piti kapula pysyi ainakin suussa. Luovutuksissa Rita ei enää meinaa päästää kapulasta (ihan sama mikä) irti, puristaa vaan. Onhan sitä otetta treenailtukin...

Luoksetuloilla jatkettiin. Hienoja!! Jos tälläisenä saa kokeeseen niin ehkä jokunen pistekin saadaan :)

Ruutu taisi olla seuraava. Keskikohta oli vähän hukassa, mutta kun otin pari kertaa takanauhan kosketusta (enemmän aiemmissa postauksissa) niin alkoi taas sujua :) Merkkikin välillä mukana, välimatkat lyhyitä.

Tunnaria neljällä vieraalla + oma. Kolme tai neljä toistoa, kaikki ok. Välillä vauhdista palkka, osassa luovutus. Kisoissa tämä ei ole sujunut joten liikkurin kanssa pitäisi päästä tekemään.

Ohjattua, missä kääntyi vasemmalle liian jyrkästi (onneksi ei ollut keskikapulaa). Parani toistoilla (en palkannut huonoja).  Oikealle ok. Vauhti oli huono :/

Kerran idari. Seisominen ok, istuminen ok & palkka, maahanmen ok & palkka.

Vauhtia alkoi selvästi hiipua ja nurmikko alkoi ällöttää Ritaa (sen piti kävellessä tuijottaa kokoajan jalkoihin, ja silloin tietysti kovin kovaa pääse).

Tänään etsittiin vaihteeksi ihmisiä. Treenialue oli kiva, jokunen rauniokasa ja sitten paljon ryhjiä roskalavoja. Oli hauska seurata miten koirat tarkensi mm sijaintia lavoilla. Ritalle ensin yksi mm raunoilla. mm katosi Ritan nähden kulman taakse, odoteltiin jokunen minuutti ja koira hihnassa lähetyspaikalle. Tavoitteena se että Rita ei jäljestä. Lähti hienosti suoraan ylös, kuulemma saanut hajun jo tullessa. Tarkennus kesti jo jonkun aikaa, kiersi kuulemma hyvin. Itse en nähnyt kun kukkula oli pari metriä korkea ja odottelin alhaalla. Vilkaisulla välillä ja ainakin Rita liikkui rauniolla hyvin. Palkka suoraan, tauko, pari haukkua ja loput palkasta.

Toisella kertaa lavojen luona. Mm katosi kulman taa. Eka ihan helppo, matala lava jonne Rita pääsi kurkkaamaan sisään. Palkka suoraan tulosta ja taas pari haukkua palkatessa. Toinen toisto samassa sessiossa. Mm meni kauas, mutta helposti paikannettavaa matalaan lavaan. Rita etsi hienosti, irtosi kauas ja etsi itsenäisesti. Ei kysellyt multa mitään. Palkka suoraan ja pari haukkua palkatessa. Nenä hienosi ilmassa!

Kolmannella kerralla mm katosi taas nurkan taa ja kiipesi sen jälkeen yhden suljetun lavan päälle, mm pystyi näkemään maasta käsin. Rita etsi kauan!! Ensin nenä ilmassa, mutta kun se ei auttanut jäljesti. Teki kuitenkin koko ajan töitä ja liikui. Kiipeili välillä multa kukkuloiden päällä, ilmeisesti haistoi sieltä vähän jotain. Tuulta ei ollut oikeastaan ollenkaan, mikä  vaikeutti paljon. Jonkin verran Rita sai hajua myös mm lähellä ja vähän kierteli siellä päin, muttei pystynyt tarkentamaan. Jossain vaiheessa Ritan ollessa melko kaukana mm:stä tuli pieni tuulen vire, Rita sai hajun ja juoksi vauhdilla mm luo, pikki hetki vielä meni tarkentaessa. Yritti ensin miettiä miten pääsee ylös ja päätyi sitten haukkumaan takajaloilla seisten :D Hieno pieni partanaama! Oli kyllä treenien jälkeen väsyneempi kuin ikinä ja nukkuu vieläki sikeästi.

(Edelleen olisi aikaa tehdä sivuja, joten jos joku moisia kaipailee, kannattaa mailata!)

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Kylläpä teidän treenit kuulostavat päteviltä! Koskapa tulet Suomeen? Meinaan, että ehdittekö Ritan kanssa partasuiden mestaruustokoon Hyvinkäälle? Tai vaikka agilityyn?
Jostain syystä en saanut uusien kotisivujenne (jotka näyttävät tosi hauskoilta!) sivuja auki etusivua lukuun ottamatta.