sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Treeniä

Treeniblogiksi tämä oli alunperin tarkoitettu, joten josko sitä oikeasti joskus kirjoittaisi tarkemminkin mitä on treenattu. Niitä on sitten hyvä katella jälkikäteen jos on jossain taas ongelmaa.

Lauantain-iltana (vai olisikohan se ollut jo sunnuntain puolella...) pitkähköjä seuraamisia, vähän häiriötä. Välissä kehuja ja huomattelua jos vilkuili. Kaukot suunnilleen täydeltä matkalta; peruutteli s-i vaihdossa pitkät pätkät (ei oikeastaan haittaa, Ritalla oli niin kova nälkä että se vähän yli yritti) ja s-m vaihdossa eteni. Kun jäin sitä korjailemaan ei menny enää ollenkaan maahan, jäätiin sitä sitten hetkeksi treenailemaan, ja hyvin se sitten lopulta sujuikin. Idaria, jossa seisoi kaksi istumista - sen jälkeen kuitenkin ok. Maahan menossa käsiapu koska on muuten hidas ja vino. Vaikka nyt tulikin pari epäonnistumista, luulen että Rita osaa nyt jo aika hyvin erottaa jäävät (kopkopkop). Jee, ainakin jossain on edistytty! Seuraaminen idarissa oli kuitenkin kamalaa, Rita irtosi sivusuunnassa jotenkin tosi kauas, joten tein sitten kesken idarin aina "voltteja" ulospäin, jolloin tiivisti hyvin. Väsymyskin alkoi varmaan vähitellen painaa. Loppuun vielä luoksetulo, jossa nykyään heti "halt"-käskyn jälkeen lähden juoksemaan Ritaa vastaan. Ainakin tähän mennessä toiminut tosi hyvin, katsellaan miten tulevaisuudessa.

Tänä aamuna kyytiä odotellessa tokoiltiin taas. Putkeen seuraaminen, idari, kaukot ja luoksetulo, jossa pysähdyksestä palkka (juoksin myös Ritaa vastaan käskyn jälkeen). Kehuja liikkeiden aikanakin, pari kertaa seuraamisessa huomautin kun ei ollut oikein mukana. Kaikkinensa kuitenkin hyvin :) Vähän treenailtiin vielä luoksetuloa ja temppuja treenin päätteeksi.

Päivä vierähti etsintätreeneissä. Ritalle eka maalimies valmiina, toinen näkölähtönä. Jäljesti ensimmäisen ja toisen näki niin selvästi että juoksi suoraan. Suoraan palkka kun saapui maalimiehelle. Toisella kierroksella taas eka valmiina ja toka näkölähtönä. Ekaa etsin melko kauan, ramppasi samasta kohdasta mooonta kertaa. Löysin kuitekin lopulta mm - tai sen jäljen. Parin hauku jälkeen palkka ja syöttämisen välissäkin haukuttamista. Toisen lähdön näki, mutta katselin syystä x silloin kauhean kiinnostuunena toiseen suuntaan, lisäksi lähetettiin hieman eri kohdasta. Etsi jonkun aikaa ja löysi taas jäljen jota sitten seurasi. Suorapalkka. Ainakin se käyttää nyt nenää eikä kävele maalimiesten yli... Nytkin Rita lähetettiin niin että se toivon mukaan löytäisi maalimiehen ennen jälkeä, mutta minkäs teet. Tuuleton metsä ja hellekin tietysti vaikuttaa. Ensin kerralla ehkä tallotaan alue, jottei seurailisi jälkiä niin voimakkaasti.

Ja jottei aika kävisi pitkäksi käytiin vielä iltasella sään viilettyä tokoilemassa. Palkkaamattomuutta ollaan otettu tälle päivälle ihan tarpeeksi, joten keskityttiin uuden opettamisen ja vanhan korjaamiseen. Ruutua ilman alustaa (kuten ollaan nyt viime aikoina tehty) minietäisyyksin, eri suunnista ja alkuun ilma merkkiä. Joka kerta hienosti keskelle!!!! Olen pari kertaa pyytänyt Rita koskettamaan takanauhan keskikohtaa, naksattanut heti kun suunnilleen koskee ja palkannut omaan suuntaani (ruudun keskelle päin). Olen itsekin ollut ruudussa sisällä tai ihan vieressä. On ehkä auttanut Ritaa suunnistamaan taarpeksi taakse. Ohjattua kahdella kapulalla. Vein kapulat ja ensimmäisellä kerralla ohjasin merkille ja jäin hyvin lähelle merkkiä. Lähti hienosti oikeaan suuntaan, mutta joku haju houkutti niin ettei malttanut ottaa kapulaa. Menin sitten lähelle ja hieman painostin ottamaan kapulan (seuraavalla toistoilla ei ongelmaa, Rita juoksi hienosti suoraan kapulalle ja tarttui siihen). Molemmat suunnat kahdesti ja lopussa merkille lähetys (huonohkoja, mutta palkkasin silti) mukana. Tauko on selvästi tehnyt hyvää näille liikkeille :) Eiköhän seuraavissa treeneissä palata taas maan pinnalle, mutta kai sitä nyt hetken saa leijua. Paikalla olojakin vähän jossain väleissä (ok). Tunnaria myös pitkästä aikaa, siinä on ollut kisoissa ongelmaa mutta tänään sujui hyvin (otin jo aikaisemmin illlalla sisällä). Neljä vierasta ja oma, etsi melko kauan ja liikutteli vieraita parralla, mutta ainakin otti oman. Ekalla kerralla vähän pureskeli, toisella ei. Luoksetuloa vielä vähän loppuun - olisi voineet olla parempiakin.

0 kommenttia: