tiistai 29. huhtikuuta 2008

Ritalle nolla agilitykisoista ja Ronja mökkeilyä

Ronja on mökkeillyt onnellisena koko viime viikon. Juossut innoissaan pallon perässä ja ottanut aurinkoa (Ronja tykkää nukkua auringossa). Sunnuntaina kävivät kotona ja maanantaina Ronja lähti takaisin mökille.

Ritan kanssa oltiin lauantaina koko päivä agilitykisoissa tässä Järvenpäässä. Eka rata (agility) meni tuntumaa hakiessa. Ei olla huhtikuussa treenattu kertaakaan, hui minua. Kaksi rimaa alas (toinen okserilta) mikä jäi vaivaamaan mua eniten. Otin radan jälkeen pari okseria lämmittelyesteillä, hyppäsi ihan ok. En tiedä oliko sitten tauon takia hyppyjen hakeminen vähän hukassa. Radalla oli kaksi suoraa vierekkäin olevaa putkea, joista ulommaiseen olisi pitänyt mennä. Niin OLISI pitänyt. Oma ohjaus oli ihan kamalaa siinä kohtaa ja ihan unohdin että siinä kohdassa oliSI pitänyt olla tarkkana. Vääärään putkeen siis ja siitä hyl. Muuten rata oli ihan ok. Kontaktit ok.

Toinen rata (agi) menikin sitten paljon paremmin, tuloksena nolla :) JEE!! Ihanneaikakin alittui reilusti, sijoitus 11. Rata oli sellainen että ohjaajalla ei ollut siinä oikein missään kohtaa mikään hirmu kiire. Kontakteilla Rita himmaili selvästi ja vapautin sen joka kerta ennen kuin ehti alas asti. Näitä täytyy nyt treenata huolella.

Vika rata oli hyppyrata, joka sujui sekin ihan hyvin - paitsi, että Rita meni kepeille väärin sisään. Olin vähän yllättynyt. Kulma oli helpohko avokulma. Ehti pujotella muutaman välin ennen kuin suostu tulemaan takaisin. Muuten rata meni virheittä. Yliaikaa tuli kuitenkin reilusti (7s). En tiedä mikä aika olisi ollut ilman keppien korjaamista. Ehkä alle ihanneajan, ehkä ei.

Sunnuntaina olin kisoissa töissä koko päivän. Heli lenkitti Ritan päivällä, kiitos siitä! Illalla lähteen Helin ja käppänöiden kanssa vielä tokoilemaan. Ritan kanssa kaukoja, ruutua ja vähän luoksetuloa. Niin ja tunnaria. Meinaa siinä hosua kovastikin. Ryntää ekalle kapulalla ja välillä hampaat jopa vähän kolahtaa siihen! Pitää ottaa tunnaria lähempää ja laittaa nurmikolle, niin että kapulat ei näy. Ruudussa olen ottanut nyt naksulla sheippaamalla oikeaa paikkaa ja se on parantunut selvästi. Näitä siis jatketaan!

Kyllikki tuli myös sunnuntaina meille. Sen kanssa on eilen ja tänään treenailtu vähän keppejä omalla pihalla. Lisäksi on kerrattu tuttuja asioita; maahan menoa (ja pysymistä) sekä pyörähdystä. Kyllikki on makeen näkönen kun se tekee sen niin todella nopeasti. Lisäksi on otettu vähän sivulle tuloa, seuraamista imuttamalla ja ihan yksittäisiä askeleita ja siitä uusi perusasento. Vaatii vielä todella paljon käsiapuja mm. sivulle tulossa, mutta agikoiralle niitä voi antaa ihan rauhassa. Olisihan se tietty kiva jos Kyllikin kanssa vähän ehtis tokoillakin :)

Tähään oli Riitan tokokurssin toinen kerta. Rita meni ihan mallikkaasti Kyllikin kiljuessa häkissä :D. Ensin luoksetuloa. Maahan menoa takapalkalla. Ensin yksi suora, muuten ok, mutta sivulla haki oikeaa paikkaa tosi kauan. Sivulle tulo-treenejä siis lisää. Sitten jätin Ritan seisomaan ja kutsui siitä. Matkalla siiten maahan meno, joka oli ihan kohtalainen. Vapatus takapalkalle. Riitan mukaan maahan meno oli ihan hyvä, ei mikään super mutta ok. Sitten vähän seisomista. Pallo taakse palkaksi. Pysähdys oli tosi huono. Vapautin kuitenkin. Sitten yksi suorapalkalla. Näitä pitää siis edelleen treenata lyhyellä matkalla. Lisäksi pitää ottaa Ritan kanssa pysähdyksiä myös oikealla luoksetulokäskyllä kutsuttaessa. Kolmantena ruutua. Ekalla kerralla lähti vähän haahuillen sivuun ja lopulta meni seisomaan yhden merkin taakse. Siitä lähti haistelemaan ja kun komensin, tuli luo. Uusi yritys, joka oli ok. Vähän teki mutkaa, mutta meni melko keskelle. Sitten otettiin kolme toistoa läheltä paikkaa treenaten. Kahdessa ekassa meni vähän sivuun, mutta odotin että korjasi. Kolmannella kävin näyttämässä paikan ja meni suoraan oikein. Hyvä! Loppuun vielä yksi kokonainen ruutu (ei ihan täydeltä matkalta tosin). Meni oikein kivasti. Paikka tosin vähän oikealla, mutta hyvin ruudussa. Kävelyt ym. ok. Riitan mukaan kympin arvoinen suoritus :D! Täyttä matkaa kannattaa nyt alkaa treenata. Ja vieraissa paikoissa (Ritalle ruudun hahmottaminen niissä on vaikeaa). Voi joko viedä palkan valmiiksi ruutuun tai sitten käydä itse näyttämässä ruudun, tehdä välissä jotain muuta liikettä ja sitten lähettää ruutuun. Vielä loppuun hyppynoutoa, joka sujui muuten ihan mallikkaasti mutta luovutuksessa alkoi pureskella kapulaa. Tätä pitää siis treenata. Lisäksi varmistin vielä Riitalta että tunnarin treenailut sujuu hyvin, eli siis lähempää tai/ja piilotettuina. Ihan viimesenä paikallaan makuu toisen koiran kanssa ohjaajat piilossa. Sujui ongelmitta. Näiden perusteella Riitta oli sitä mieltä että me alettais olla valmiitta kisoihin :) Hyvä näin, kesällä kun on tosiaan tarkoitus kisata.

Järjestelempä vähän omia ajatuksia;
Luoksetulo:
- seisomista lyhyeltä matkalta
- välillä normaalilla luoksetulokäskyllä
- suorapalkkaa

- maahan meno alkaa olla ok
- lyheltä matkalta takapalkalla (muistettava ottaa suoria, että saa vähän vauhtia)

- sivulle tuloa pitää treenailla

Ruutu
- keskelle meno harjoituksia
- vieraissa paikoissa, voi käydä ensin näyttämässä keskellä, ottaa jotain liikettä väliin ja sitten ruutuun
- täydellä matkalla sama kuin vieraissa paikoissa ja lisäksi voi kokeilla valmista palkkaa ruudussa

- loppuosaa, palkka ensin namilla kädestä ja sitten pallo

Nouto
- louvutusta

Tunnaria
- läheltä tai/ja kapulat piilossa

0 kommenttia: