keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Hetken hengähdys

Juuri agilitykentältä kotiin palanneena. Väsyneenä, mutta onnellisena kivasta vapaasta hetkestä nauttien :).

Alkuun vaikka taas paikkoja, jossa on vierailtu sekä vähän "treenailuja"

Paikkoja;
- lentokone :)
- bussi
- juna
- liikennettä käyty ihmettelemässä isompien risteysten ja teiden lähellä
- Järvenpään keskusta
x5
- eläinkauppa
- Helsinkiin junalla, pyörähdys rautatieasemalla ja takaisin
- autossa matkustamista (häkissä) ja siellä odottelua
- agilitykenttä (koiria, niiden haukuntaa ja ihmisiä) x2
- junalla Pasilaan, siitä Laaksolle katsomaan ratsastuskisoja (kuulutuksia, taputuksia, musiikkia, ihmishälinää, koiria) ja junalla takaisin
- Jampan ostari

Treenijuttuja (uudet jutut paksunnettuna):
- sivulletuloa namilla
- pentuluoksetulo
- kaukojen liikeratoja namilla houkutellen
- leikkimistä!!!
- noutoa (leikkien)
- namien syöntiä ampumispaikassa
- naksuteltu kosketuskeppiä
- naksuteltu kosketusalustaa
- imutusseuraamista
- jälki
x5 (la 5.9, ma 7.9, ke 9.9, su 13.9 ja ti 15.9), virittelysana jälki
- rauhoittuminen (sylissä)
- naksuteltu laatikkoon menemistä
- naksuteltu kohteen kiertämistä (alussa kosketuskeppiä hyödyntäen)
- naksuteltu etutassujen nostamista matalallalla olevan käsivarren päälle (alussa kosketuskepin avulla)
- arkiluoksetuloa
- ampuminen x1 (2 laukausta)
- peruuttaminen naksuttimella, käsky mene
- agilityputki :)


Sunnuntai-illasta tein vielä jäljen (edelleen siis 5-6 askelta, paljon nameja), joka sujui upeasti :) Prima eteni itsenäisesti koko jäljen, kerran askeleen sisällä palasi vähän eteenpäin, mutta jatkoi sitten nuuskuttelua. Taitava pieni koira! Tiistaina virittelysana (jälki) ennen jälkeä. Taas hienosti itsenäisesti, mutta yritti useammin palata taaksepäin (seisoin parhaani mukaan taaksejääneiden namien päällä).

Sen jälkeen käväistiin koulun pihalla leikkimässä, iltavillin aikaa olikin varsin rajua menoa... Sekä popsimassa iltaruoka ampumispaikassa.

Maanantaina käväistiin Järvenpään keskustassa pyörähtämässä. Prima tuijotteli taas innoissaan minua :) Voi kun se on niiin söpö! Vähän sivulletulo, imutusta ja leikkiä.

Tiistai meni kotioloissa, vähän naksuteltiin ja ruualla treenailtiin, kuten joka päivä.

Tänään käväistiin koulupihalla tekemässä pari sivulletuloa ja kontaktitreeniä, mutta ohi menevät ihmiset oli vielä tosi kiinnostavia. Mutta se onkin ihan pikkupentu vielä, joten saa ollakin :) Leikkiminen ei oikein fleeceleluilla sujunut :(. Innostui vähän mutta alkoi sitten katsella kaikkea muuta, narupallosta onneksi innostui oikein kivasti, joten saatin sentään vähän leikittyä :) Pitää käydä vieraissa, tai vähintäänkin kodin ulkopuolella leikimässä lyhyitä pätkiä.

Mitään pahaa oo ikinä tehny...

Illasta suunnattiin agilitykentälle koko kolmikon kanssa. Prima pääsi vähän leikkimäään pariin otteseen (sujui sekä fleecelelulla että narupallolla, lopussa leikki hienosti vaikka kentällä tapahtui muutakin :) ) ja tekemään jokusen suoran putken. Yritin pitää leikki sessioit lyhyinä. Prima-kutsukin toimi ihan kiitettävästi, ihmisten tai koirien luota ei tietysti malta tulla, ja vältän kutsumasta silloin. Tapasi taas muutaman koiran ja vähän pääsi leikkimäänkin. 8 viikkoinen göötin pentu oli kyllä aika pelottava... :).

Ritan kanssa tein vähän sylikäännöstä, ennen estettä jarruttamista (palkka välillä ennen estettä, välillä heti jälkeen esteen), kontakteja (puomi & A) ja 2x2 keppejä (avokulmista, hyvin!). Oltiin siis ilman kouluttajaa ja vahvistelin pikkujuttuja. Ronja oli seuraneitinä näyttämässä Primalle esimerkkiä kuinka häkissä ollaan, osasi pikkuneiti tosin kohtullisen nätisti yksinkin olla (ainakin Kyllikin kiljumiseen verrattuna...). On se vaan niiiin kiva pentu <3

Molemmat korvat höröttää jo

4 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

On se vaan ihan mielettömän suloinen. :))
Huimasti pieni lapsi on jo saanut kokea, vaan nuorena se on vitsa väännettävä, treeni-intoa tuskin puuttuu kummaltakaan koirakon osapuolelta :)

Leena kirjoitti...

Onhan se ihan mielettömän nätti munkin mielestä :). Hurjaa vauhtia jalat venyy ja kasvaa.

Kovasti on yritelty kaikenlaista kokea ja nähdä. "Treenaamista" vähän ennen ruokaa aina jotain. Sellaista mukavaa yhdessä tekemistä, että oppii että munkin kanssa on joskus ihan kiva tehdä jotain. Tuntuisi ihan oudolta antaa sen elää pellossa ja tehdä itsekseen mitä lystää.

Maidog kirjoitti...

Sulla on ihana uusi koiranalku. Kaikkea hyvää jatkoon!! <3

Leena kirjoitti...

Kiitoksia :) Saa sitä katsomaankin tulla!