sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Uutta ja ihmeellistä


Pienen koiralapsen elämä on täynnä uusia ja kummallisia juttuja. Tässäpä taas vähän päivitystä siitä mitä on tehty viime aikoina (uudet paksunnettu):

Paikkoja;
- lentokone :)
- bussi
- juna
- liikennettä käyty ihmettelemässä isompien risteysten ja teiden lähellä
- Järvenpään keskusta x4
- eläinkauppa
- Helsinkiin junalla, pyörähdys rautatieasemalla ja takaisin
- autossa matkustamista (häkissä) ja siellä odottelua
- agilitykenttä (koiria, niiden haukuntaa ja ihmisiä)
- junalla Pasilaan, siitä Laaksolle katsomaan ratsastuskisoja (kuulutuksia, taputuksia, musiikkia, ihmishälinää, koiria) ja junalla takaisin
- Jampan ostari


Treenijuttuja (uudet jutut paksunnettuna):
- sivulletuloa namilla
- pentuluoksetulo
- kaukojen liikeratoja namilla houkutellen
- leikkimistä!!!
- noutoa (leikkien)
- namien syöntiä ampumispaikassa
- naksuteltu kosketuskeppiä
- naksuteltu kosketusalustaa
- imutusseuraamista (tai ainakin yritetty... :) )
- jälki x3 (la 5.9, ma 7.9 ja ke 9.9)
- rauhoittuminen (sylissä)
- naksuteltu laatikkoon menemistä
- naksuteltu kohteen kiertämistä (alussa kosketuskeppiä hyödyntäen)
- naksuteltu etutassujen nostamista matalallalla olevan käsivarren päälle (alussa kosketuskepin avulla)
- arkiluoksetuloa
- ampuminen x1 (2 laukausta)


Prima yrittää kovasti tehdä tuttavuutta Ronjan kanssa, joka ei ole asiasta erityisen mielissään. Loppujen lopuksi Ronjan vaihtoi paikkaa, kun murina ja vienot rähähtelyt saivat aikaan vain mielistelyä - etäisyys ei kasvanut tippakaan.

Keskiviikkona käväistiin siis jäljellä, edelleen pituutta se 5-6 askelta ja paaljon nameja. Nyt jopa etenkin itsenäisesti suoraan ainakin yhden jalanmitan verran :), edistystä! Sen jälkeen oli kyllä menossa taas jonnekin muualle :).

Illalla käväistiin agilitykentällä, jossa Prima pääsi pussailemaan muutamaa ihmistä, ihmettelemään ja vähän leikkimään vieraiden koirien kanssa ja kauhistelemaan haukuntaa, johon kyllä näytti jo tottuvan melko hyvin.

Torstaina tokoiltiin Maria & Remu, Susanin & Ruutin & Hessun ja Sailan & Sagan & Jessen kanssa. Mulla mukana Rita ja Prima. Prima pääsi tervehtimään uusia ihmisiä, leikkimään, tekemään yhden pentuluoksetulon sekä vähän sivulletuloa ja imutusta. Toisten koirien haukkuminen pelotti leikkimisen aikana melko paljon ja lopussa kun yritn vielä hieman leikittä oli neiti lähdössä syystä x jonnekin ihan muualle. Kenties kentällä jäniksen jälkiä seuraillen? Meni siis vähän kurjasti se :/. Imutuksessa Prima on kulkenut aika vinossa (takaosa ulkona) ja Susan ehdotti että tehdään kaarta vasemmalle, oppii samalla vähän takapäänkin käyttöä. Tuntui toimivan hyvin ja niin ollaan nyt tehtykin.

Rita teki ensin liikkeestä seisomista takapalkalla. Njaa, tuntui vähän huonolta mutta näytti kuulemma ihan hyvältä. Sitten kaukoja liikkurin häiriköidessä ohjaajan ja koiran välissä (linjasta kuitenkin sivussa :) ), Rita aluksi vähän reagoi liikkuriin, ja ehkä siitä johtuen teki muutaman vaihdon edeten, loppua kohti parani ja toisella toistolla hyvin :). Sitten luoksetuloa takapalkalla, eka sivulle asti (hyvä!) ja toisella yritin käskyllä pysäyttää. Jatkoi etemistään ja kaarsi sitten hetken päästä takapalkalle pysähtymättä :/ Ei siis toimi meidän ongelmaan ei. Juteltiin taas aiheesta ja näytin muutaman pysäytyksen läheltä, jolloin hyviä - kuten aina. Vähän alkaa tulemaan pomppulaukkaa (josta pysähtyy hienosti!), mutta muuten hyvin. Otetaan tätä nyt lyhyeltä matkalta ja mahdollisuuksien mukaan liikkurin kanssa. Sivulle asti kun pomppii pahasti (ennakoi). Loppuun ohjattu, jossa Susan vei kapulat ja sen jälkeen vein Ritan merkille (merkki on löysä ja sitä pitää treenata erikseen). Ei onnistu ei, lähti oikealla vasemman sijaan ja otti jopa oikean. Uusi yritys ok. Alusta uudestaan ja yritti tehdä saman (ehdin kieltää kun oli lähdössä ja R jopa reagoi siihen), onnistuihan sekin lopulta. Oikealle kerran joka oli ok, vaikkakin hidas. Kaikista noudoista palkka vauhdista.

Kiitos kaikille kivoista treeneistä!! Porukalla treenaaminen on kyllä kivaa :)

Pitäisi yrittää treenailla Ritan kanssa nyt vähän useammin (pennun tulon jälkeen on jaksanut melkeimpä vaan lenkkeillä isompien kanssa. Nyt alkaa arki ehkä jotenkin rutinoitumaan, joten treenatakin voisi). Tekemistä riittää ja koekin olisi tiedossa.

Perjantaina Prima pääsi käväisemään Järvenpään keskustassa ja kulki jo paljon häntä pystyssäkin :) Leikittiinkin vähän. Primasta kaupunkin ja ohi kiirehtivät ihmiset (jotka eivät useimmiten edes vaivaudu rapsuttamaan pikkuista :D) on vähän tylsiä joten se päätti sitten tarjota sivulla kontaktissa kulkemista, jota tietysti vahvistin. Niimpä se sitten tallusti aika-ajoin söpösti silmiin tapittaen. Erilaisilla ritilöillä Prima on kulkenut jonkin verran, taas perjantaina Prisman luo, eikä niissä ole mitään ongelmaa. Ei se tainnut edes huomata että alusta vaihtui.

Illalla käytiin ampumassa ekaa kertaa, muttei oikein mennyt putkeen. Kauempana paukutettiin jotain (ei kai mattopiiskasta niin kovaa ääntä lähde?) ja Prima oli vähän huolissaan jo kun mentiin paikalle. Ammuttaessa (2kpl) nosti päänsä ja lakkasi syömästä hetkeksi. Toisen jälkeen söi vähän, mutta oli jotenkin tosi peloissaan. Jäätiin siihen sitten kunnes rauhoittui. Höh. Täytyy käydä syömässä siellä taas jokunen kerta ennen seuraavaa ampumista joka tehdään sitten varmaan vieläkin kauempaa (nyt väliä reilusti yli 50m, ampuja piilossa).


Lauantaina suunnattiin kohti Laakson ratsastusstadionia ja esteratsastuskisoja. Junamatka Pasilaan sujui hienosti junassa nukkuen ja Pasilan asemakaan ei ollut kovin hurja paikka, häntä oli jo paljon ylhäällä, palatessa paikka ei kummastuttanut enää juuri ollenkaan. Kisoissa Prima löysi heti leikki kaverin puolivuotiaasta podengosta eikä siinä menossa mitään muuta huomannut. Sen jälkeen se nukkuikin sikeästi ja kun itse katselin hevosia. Paluumatkallakin Prima nukkui junassa.

Tänään käytiin Jampan ostarilla ja siinä vieressä vähän leikittiin, mikä sujui osittain hyvin ja osittain ei. Ei meinannut välillä ottaa lelusta kiinni kunnolla ja lähti kerran tallustelemaan jonnekin muualle. Lopussa onneksi sujui jo hienosti. Välissä vähän imutusta ja pari toistoa kosketusalustalla.

Illemmalla olisi tarkoitus käydä tekemessä vielä jälki.


Priman korvat ovat alkaneet vähitellen liikkua, toinen höröttää jo hassusti sivussa ja toinenkin osoittaa kohoamisen merkkejä :) Toisesta on vähän hankala saada kuvia. Liikkuessa ihan turha toivoa, nukkuessa onnistuu toisinaan, mutta kun Prima huomaa että istun lattialla se on pakko päästä syliin nukkumaan :).

Uusia kuvia lisäilen aina albumiin, jonka linkki löytyy tuosta oikealta ylhäältä.

4 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Hah! Löysinpäs tännekin :D! Aivan super suloinen pentu!!! Toivottavasti saa kohta nähdä livenäkin!

Leena kirjoitti...

On se :) - ja tottakai pääset sen pian näkemään. Sovitaan vaan treenit johonkin! Häkin kuskaukseen tarviin kyytiä, joten sikäli vähän hankalampaa taas tää kulkeminen, mutta esim. tänä iltana saattaisi sopia. Laita mulle vaikka mailia leena.inkila[at]gmai.com

Nina kirjoitti...

Ah, jotenkin tuo Ronjan ja Priman yhteiskuva näytti niin tutulta.. Emppu lähettää kärsimysterveisiä Ronjalle! :D Saattaa olla että ollaan siellä suunnilla jo parin viikon päästä (joulukuuhun asti), joten joudutaan kyllä päätymään jossain vaiheessa samaan osoitteeseen pentujen kanssa! :)

Leena kirjoitti...

Ronja alkaa olla vähitellen hätää kärsimässä. Kovasti se yritää olla hurja, mutta kun pentu vaan jatkaa mielistelyä niin Ronja tosiaan poistuu sitten itse paikalta. Ja Prima tietysti perässä... Rita sanoo räyh ja *naps*, se saakin olla sitten (melkein) rauhassa.

Huippua että ootte tulossa tänne päin ja vieläpä pitemmäksi aikaa. Treenaillaan tietysti, kuinka monta iltaa viikossa? :)