maanantai 12. lokakuuta 2009

Syksy saapuu


Niin ne illat vaan pimenee ja ulkona on jo ihan liian kylmä. Onneksi JAUn halli on mukavan lämmi ja pohjakin on hyvä.

Josko vaikka aloittaisi Priman touhuiluista (vain uusia juttuja/etenemistä);
- jälki x9 (la 5.9, ma 7.9, ke 9.9, su 13.9, ti 15.9, ti 29.9, to 1.10, ma 5.10, ke 7.10, ma 12.10), virittelysana jälki
- naksuteltu kohteen kiertämistä (alussa kosketuskeppiä hyödyntäen)
- siivekkeiden kiertämistä
- ampuminen x5 (yht 8 laukausta)
- kaukoihin yhdistetty käskyt (istu - down - ylös)
- sivulletulo houkuttelematta (käskyn voisi lisätä)
- seuraamisen käännöksiä
- tunnari kapulan etsimistä (yritetty ainakin)
- leikkimistä eri paikoissa ja häiriöissä
- agilitysiivekkeiden kierämistä
- agilityssä irtoamisharjoituksia (lopussa hyppy, hyppy ja putki, rimat tietysti maassa)

Paikkoja;
- lentokone :)
- bussi
- juna
- liikennettä käyty ihmettelemässä isompien risteysten ja teiden lähellä
- Järvenpään keskusta x5
- eläinkauppa
- Helsinkiin junalla, pyörähdys rautatieasemalla ja takaisin
- autossa matkustamista (häkissä) ja siellä odottelua
- agilitykenttä (koiria, niiden haukuntaa ja ihmisiä) x3
- junalla Pasilaan, siitä Laaksolle katsomaan ratsastuskisoja (kuulutuksia, taputuksia, musiikkia, ihmishälinää, koiria) ja junalla takaisin
- Jampan ostari x2- junalla Helsinkiin ja kuljeksimista asemalla ja asematunnelissa
- junalla Keravalle ja asemalta hallille
- junalla Kannelmäkeen ja siitä kävellen Purinalle katsomaan agilitykisoja (halli, haukkuvat koirat, kuulutukset, taputukset, vieraita ihmisiä ja koiria)


Se kasvaa...

Uusia treenijuttuja ei hirmuisesti ole tullut, vanhojen kanssa on edetty hieman edetty. Eniten ollaan harjoiteltu leikkimistä ja lelun palautusta. Prima lähtee niin mielellään lelun kanssa pinkomaan pitkin kenttää. Liina on ollut tässä paras apu ja kun huomaa ettei pääsekään lähtemään saa paremmin houkuteltua luokse. Vieraissa paikoissa (esim. eilen Purinan pihalla) leikkiminen sujuu jo kivasti.

Noutoa on vähän yritetty mutta kun puisesti tai metallisestakaan kapulasta ei raaskita luopua ja mua kohti tuleminen on hankalaa. Vähän namienkin kanssa yritetty.

Sivulletulot ja seuraamiset sujuu ihan kivasti, tarvittais vaan joku katsomaan onko Prima ihan vinossa. Olen yrittänyt kiinnittää huomiota omaan asentooni.

Eteentuloa otettu, hankala saada Prima ihan suoraan, mutta eiköhän sekin vähitellen etene. Pentuluoksetuloja pitäisi päästä ehdottomasti ottamaan!!

Kaukoihin lisätty käskyjä ja asennoissa pysymistä. Ollaan vielä seinän vieressä kun pentu ei oikein meinaa muuten pysyä suorassa. Seinä välillä vasemmalla ja välillä oikealla puolella.

Tunnarikapulan kanssa ongelma on sama kun noutokapulankin eikä intoa etsimiseen oikein meinaa olla, mutta kyllä P on sitä vähän nenälläkin etsinyt.

Ruutua ei olla hetkeen otettu, alustalla vauhti ei ehkä ole ihan sellainen kun haluaisin ja alusta näkyy sen verran huonosti että tulee hakemista. Pitänee hankkia parempi alusta.

Ampuminen on sujunut hyvin, vaihdettu paikkaa ja ampujakin alkaa olla jo varsin lähellä. Rita edelleen mukana syömässä. Prima ei reagoi oikeastaan lainkaan.

Matkustus sujuu hyvin junassakin. Ihmisiä pitää kovasti mielistellä, mutta luokse on kuitenkin kiva mennä. Vieraat koiratkaan ei oikeakastaan pelota eikä haukkuminenkaan ole enää niin kamalaa. Tosin tänä aamua samojedin kimeä haukunta oli jotenkin hurjan pelottavaa - lisäksi koiranomistaja "ystävällisesti" kiihdytti vauhtiaan kun kävelin haukkuvan koiransa kanssa meidän perässä. Onneksi päästiin aika pian väistämään sivutielle.

Priman kanssa on ollut oikein hauska touhuilla on se vaan muutenkin niin kiva koira :)

Ilmeellä :)

Ritan kanssa oli torstaina agilitytreenit jotka Kirsi veti. Huippuhyvät treenit ja alkoihan siellä sujuakin :) Koikeiltiin erilaisia, uusiakin ohjauskuvioita. Kontaktit huonot, valui A:lta ja puomilla jäi liian ylös :(. Lauantaina uudestaan hallilla tekemässä lyhyttä pätkää. Saikin ohjata ihan kunnolla ja sopivat ohjauskuviotkin löytyi. Otettiin lisäksi puomia joka meni tosi hyvin. Meni alas vaikak jättäydyin vähän taakse tai otin sivuetäisyyttä, jes!

Ritan kanssa on vaihtettu toko nyt koiratanssiin ja treenailtu erilaisia temppuja :) Hauskaa tuntuu olevan ja mäkin yritän päästä kärsimättömyydestäni eroon. Ei niitä temppuja ihan yhdellä treenikerralla opita :D

Tänä iltana tokoilemaan :) Täytyy miettiä ottaisinko Ritan kanssa kuitenkin vähän tokoa vai temppuja... Temppuejakin pitäisi kyllä päästä ottamaan häiriössä. Toivottavasti saadaan Primankin kanssa hyviä vinkkejä ja kivat, iloiset treenit :)

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta pitikin sanoa, mutta olitkin sen jo itse oivaltanut. Mulla ja Ruu'lla leikit sujui "palautuksia" ajatellen parhaiten juuri vieraissa paikoissa, kun ei ollut riittävästi rohkeutta lähteä kaemmas. Käytinkin tämän surutta hyväksi ;0) Kaikki keinot sodassa on sallittu. Reenataan seuraavalla kerralla pareina, niin näen teidänkin touhuja. Uskon kuitenkin, että osaat viedä sitä eteenpäin varsin taitavasti =)