tiistai 3. marraskuuta 2009

Hyvää ja huonoa


Taas meinaa tämä päivittely jäädä... Pitäisi vähän aktivoitua. Priman kanssa on tehty päivittäin ainakin jotain, Rita on tehnyt vähemmän.

Aloitetaan niistä huonoista. Rita oli toissa viikon agilitytreeneissä jotenkin oudon poissaoleva. Lähti kesken radan pöhisemään kun joku tuli sisään. Välillä teki hyvin, mutta välillä oli ihan muissa ajatuksissa. Kielsi myös monesti kun yritin sylkkäriä ennen muuria. Viime viikolla treenailtiin Marian kanssa ja koiratanssi treenin jälkeen Maria kysäisi että onko Ritalla vasemmassa takajalassa jotain vikaa... Liikkui tosiaan oudosti sillä. Viime viikon agit jätettiin väliin ja tämän viikon torstaina fyssarille. Jo viime kesänä on ollut joitain juttuja, joiden kohdalla olen miettinyt onko jossain jotain vikaa. Aina on kuitenkin ollut joku muu, usein todennäköisempi selitys. Katsellaan mitä selviää vai pitääkö selvittää lisää.


Hyvät uutiset liittyy Primaan - mä niin tykkään siitä :) Hauska pieni koira jonka kanssa on kiva touhuilla kaikkea. Tokon saralla otettu pentuluoksetuloa (banaania... apuva, emmä tiedä mitä tälle pitäis tehdä), seuraamista & sivulletuloa (kaipaa avustajaa katsomaan onko suora), tunnarin etsimistä (ei meinaa lähteä tuomaan sitä mun suuntaan), ruutua (ei vielä osaa itse etsiä), eteentuloa ja nyt viikonloppuna aloitettiin kapulan pitäminen, jonka Prima on hiffanu tosi hienosti.


Aluksi koitin ihan vaan antamalla sille kapulan, mutta vaati kuitenkin apua että osasi pitää rauhassa ja pidempää. Pidin vähän käsillä ja silittelin, irrottaa saa vasta käskystä ja sitten namipalkkaa. Kettiössä pitää jo tunnaria hienosti ilman apuja ja äsken ruualla pyysin sen eteen ja harjoiteltiin tunnarin pitämistä siinä. Ei ongelmaa :) On se vaan niin fiksu. Pitää kivan napakalla otteella (olen vähän vetänyt kapulaa sen suusta ja tökkinyt sivuista). Tunnarin lisäksi harjoiteltu pienellä puisella kapulalla, joka on vielä hieman vaikeampi. Prima ei tuntunut ottavaan itseensä yhtään siitä että jouduin varsinkin aluksi pitämään siitä vähän tiukemmin kiinni ja pikkusen huomauttamaan pureskeluyrityksistä.

Noutoa pitäisi taas tehdä, samoin ruutua ottaa enemmän. Ja muutenkin treenata ulkona enemmän :)


Vkl Prima oli mukana turistina (eikun kisaamassa :D) JAUn kisoissa. Sitä ei kyllä siellä kummastuttanut mikään, ihmiset ja koirat oli hirmu kivoja :) Leikkiminen on nykyään jotenkin intensiivisempää ja vastustaa paremmin kun aikasemmin (kopkop vaan, toivottavasti pysyy näin). Palautus on ehkä vähän parantunut, ainakin vetoleluilla, mutta narupalloa kiikutteli viime viikolla ihan itsekseen pitkin kenttää. Argh, meninkin irrottamaan sen liinasta kun leikki niin kivasti. Noh, sellasta sattuu. Sunnuntaina pääsi kisapaikalla kiertämään vähän siivekettä ja menemään putkestakin. Pari kertaa molemmat peräkkäin. Aika kovaa se tuntuu pinkovan... Olisi kiva päästä taas hallille, että pääsis vähän agilityjuttujakin tekemään.

Ai niin, Priman paperit tuli tänään :) Pääsee niitäkin lähettelemään eteenpäin.

2 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Prima kuullostaa astetta hauskemmalta penneliltä :) Toivottavasti Rita tulee pian kuntoon!

Kiitämme kommenteista, tosin en usko tuohon nopeusjuttuun. :) Kisoja katsellaan jo, pitäisi vielä vaan kontakteja kertailla...

DaiLin-Blogi kirjoitti...

Hei, olen jättänyt sinulle viestiä gmailiin, joten voisitkos mennä katsomaan sinne. (=