keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

EVL:n juttuja ja viimeistelytreenit

Tänään treenailtiin Ritan kanssa vähän erivoin juttuja ja Ronjan kanssa muisteltiin miten liikkeet menee.

Ritan kanssa aloitin merkillä, joka onkin ihan uusi juttu Ritalle. Ohjasin ensin Ritan kädellä merkin taakse ja pysäytin siihen (kädellä). Rita jäi siihen seisomaan ja siirryin itse vähän taaemmas. Naksuttelin ja palkkaisin siitä muutaman kerran. Houkuttelin Ritan sitten pois merkin takaa ja annoin sen itse tarjota. Rita hiffasikin jutun ihan sika nopeasti. Aluksi paikka oli vähän takana, mutta kuitenkin suorana. Aluksi palkkasin niistäkin, mutta sheippaamalla sain Rita tekemään ihan sika hienosti. Lopuksi sujui jo n. 5 metrin päästä. Rita teki tosi innokkaasti ja lyhyestä matkasta huolimatta välillä jopa laukkasi merkille. Palkkasin välillä merkille ja pari kertaa niin että Rita tuli hakemaan palkan tai heitin pallo taakseni (suurimmaksi osaksi otin nameilla). Luulen että on ihan ok palkata välillä ohjaajalta. Luulisin että se lisää suoruutta merkillä.

Sitten vähän metallia. Naksautin heti tarttumisesta ja viskasin pallon taakseni. Palautukseen tuli vauhtia, mutta tarttuminen voisi olla edelleen nopeampi.

Paikallaan istumistakin otettiin ihan ensimmäistä kertaa. Jätin Rita istumaan ja menin vähän matkan päähän seisomaan (matka piteni treenin edetessä n. 15 metriin). Aika vaihteli 5-50s välillä. Rita istui hyvin joskin kun tuli lähelle palkkaamaan siirsi vähän etutassuja.

Välissä Ronjan kanssa. Seuraamista ja sivulle tuloja hieman alkuun. Edistäähän se, mutta minkäs teet. Onhan se vähitellen parantunut. Ronja oli tosi innokas :). Luoksetulon vaihdoin eilen suoraan sisälle, koska Ronja tarjoaa sitä muutenkin. Otin sitä eilen (tuli sivullle mutta tuli ravilla) ja illalla vielä sisällä. Otettiin tänään pitkältä matkalta vaan yksi luoksetulo, koska se oli niin hieno. Ronja laukkasi täysillä, meni pikkusen ohi, mutta tuli kuitenkin ihan hyvin sivulle. Ei miettinytkään eteentuloa. Otettiin vähän paikkaan pysymistä koska Ronja lähti kerran hiippailemaan mun perään. Pari liikkeestä seisomista ja maahan menoa. Hyvin onnistui. Paikallaan makuukin otettiin jossain välissä, ei ongelmia siinä.

Toisessa sessiossa otin Ritan kanssa liikkeestä seisomista. Tai yritin ottaa... Se vaan istuu vaikka "halt" ja "istu" käskyt on selkeästi erilaiset. Otin sitten käsiavulla, mutta yritin kiirehtiä ja jättää sen liian nopeasti pois. Alkoi taas istua. Nyt vaan rauhassa käsiavulla niin että tulee paljon onnistumisia. Rita on vaan niin hauska. Multa meinasi palaa pinna kun Rita vaan istuu, vaikka pitäis seistä, mutta Rita ei lannistu. Se heiluttaa innoissaan häntää ja oikein kysyy, että mitä voisi tehdä. Toinen ei vaan osaa, kyllä se sen seisomisen muuten tekisi.

Loppuun otettiin vielä Helin avustamana ruutua. Näki kun tein ruudun ja vein palkan. Kaksi muuta (samanlaista) lelua annoin Helille joka vei uuden lelun kun Rita palautti mulle edellistä. Matka oli aika lyhyt, ehkä n. 15 (?)metriä. Otin merkillä niin että ohjasin Ritan merkin taakse ja olin itse ihan merkin vieressä. Eli siis Ritan kanssa oltiin siinä vastakkain. Lähetin siitä sitten ruutuun. Kaikki toistot (3kpl) oikealle. Ekalla kaarsi aika voimakkaasti oikealla, mutta kaksi viimeistä oli paljon suorempia. Loppuun vielä ihan läheltä (max pari metriä) leikkien pari ruutuun pysäyhtymistä.

Lähden tästä kohta puoliin mökille josta suunnistetaan huomenna tokokokeeseen. Sunnuntaina menen mökiltä junalla katsomaan agilityn sm-kisoja Varkauteen ja maanantaina tulen takaisin Järvenpäähän. Voisi perjantaina ja lauantai tehdä Ronjalle jäljet...

0 kommenttia: