tiistai 10. kesäkuuta 2008

Ritalle VOI1 ja mökkeilyä

Lauantaina päivä vierähti snautsereiden pääerkkarissa Klaukkalassa. Ronjan pentu Osku osallistui ja sai muistaakseni EHn. Poika esiintyi kyllä oikein mallikkaasti. Näyttelyn jälkeen matkasin junalla Kouvolaan, jossa yövyttiin mummini luona.

Sunnuntaina olikin sitten luvassa Ritan, ja ohjaajan, ensimmäinen kerta voittajassa. Oltiin heti ekana, mikä vähän kyllä jännitti, koska olisin halunnut nähdä etukäteen miten kaikki oikein sujuu. Ohjaaja oli kyllä varsin kipsissä muutenkin ja hyvä että oikeat käskyt onnistuin muistamaan. Voittajaluokan alku venyi tosi ikävästi puoli tuntia kun odoteltiin että tuomari juo kahvia ym. Olisi mukavaa jos paikalla olisi ilmoitettu monelta paikallaan makuu alkaa. Nyt koirakot odottelivat siinä kehän vieressä, helteessä, mikä oli varsin ikävää. Koiraa olisi pitänyt viritellä, mutta se ei oikein onnistunut. Rita jaksoi onneksi kehässä hienosti, vaikka helle vähän verottikin.

Ensimmäisenä oli paikallaan makuu, joka meni oikein hienosti. Siitä 10. Kuuden koirakon ryhmästä kolme koiraa lähti, mutta Rita ei onneksi. Alkuun oli laskenut pään etu tassujen väliin, mutta nostanut sen sitten ylös ja jäänyt katselemaan vieressä hiippailevaa kääpiövillakoiraa.

Seuraaminen oli oikein mallikasta. Alussa kontakti taisi vähän katketa ja ainakin yksi perusasento oli hidas. Ohjaaja antoi myös yhden ylimääräisen käskyn, vahingossa. En ollut tajunnut että juoksussa käännökset tulee jo voittajassa, mutta nekin sujuivat ihan siedettävästi. Seuraamisesta .

Liikkeestä istuminen oli hyvä. Kohtuullisen nopeakin. Kun kävelin Rita ohi se nosti vasemman tassun ilmaan, mutta tuomari ei rokottanut siitä. Tuloksena 10.

Luoksetulo ei mennyt ihan nappiin. Seisominen oli ok, olisi voinut olla terävämpikin, mutta ei huonokaan. Maahan meno taas oli surkea. Käskyn jälkeen otti varmaan kaksi laukka-askelta ja meni sitten hitaasti maahan. Loppumatkan tuli ravilla, muut välit laukalla. Tästä 7.

Ruutu jännitti ohjaajaa hirmuisesti ja jotenkin se koira sinne ruutuun kuitenkin päätyi. Irtosi hienosti ja laukkasi ruutuun vauhdilla. Ei kuitenkaan pysähtynyt seis-käskystä vaan kaarsi ruudun jälkeen oikealle ja pysähtyi jonnekin ihan sivuun. Lähti siitä kuitenkin itse (ilman käskyä) ruutuun ja ruudun läpi ravatessa käskin sen maahan. Jäi ruudun vasempaan etunurkkaan, mutta rajojen sisälle kuitenkin. Sivulle tuli hyvin, mutta vika perusasento meni huonosti. Kun pysähdyin Rita meni mun ohi ja korjasi siitä sitten takaisin sivulle. Ruudusta 8.

Hyppynoudossa ei ongelmaa. Takaisin toi ravilla, mutta siitä huolimatta 10. Onnistuin jopa heittämäään suoraan. Kertailin ennen kisoja sääntökirjaa ja tajusin että olen sanonut Ritalle pelkästään noutokäskyn vaikka hyppykäskyn alussa olisi myös sallittu. Kysyin vielä tuomarilta että onko hyppy-käskyn jättäminen pois ihan ok, ja olihan se.

Metalli meni myös ihan hyvin. Heittäessä Rita oli ihan menossa ja laukkasi vauhdilla kapulalle. Empi hetken tarttumista, mutta otti hyvin. Palautti ravilla. Tästä 9.

Tunnarikin sujui hienosti. Rita tuijotteli ihan innoissaan kun liikkuri vei kapulat (hyvä juttu, koska motivaatiossa on ollut ongelmia). Laukkasi kapuloille, jotka oli ympyrässä. Haisteli ensin kierroksen ja toisella kierroksella otti oman. Palautti ravilla. Vähän ehkä käänteli suussa, koska myöhemmin kun katselin kapulaa siinä oli pieniä hampaan jälkiä. Liikutti haistellessaan vähän jotain toista kapulaa joten 9.

Viimeisenä oli kaukot. Teki kaikki vaihdot heti ekoista käskyistä, mutta ei sillä tavalla kun on opetettu. Tai osan teki oikein osan väärin. Istumisesta seisomiseen piti takajalat paikoillaan (pitäisi pitää etujalat) ja istumisesta maahan teki ihan hassusti. Nousi ensin seisomaan ja sitten maahan. Eli etujalat pysyi paikoillaan. Tuomarin mukaan peruutti vähän ja siitä 9. Videolta katsottuna taisi olla viimeinen istu-maahan, jossa tuli vähän taaksepäin.

Kokonaisvaikutelma oli 9. Kokonaispisteet 286,5 eli hieno ykkönen!! Samalla irtosi luokkavoittokin. Ei olisi kyllä voinut paremmin mennä. En yhtään odottanut että saataisiin ykkönen, mutta Rita yllätti. On se vaan hassu koira. Sen kanssa on niin hirmu hauska treenata ja tehdä kaikkea yhdessä.

Yritin koira netistä katsella snautsereiden saamia tokotuloksia. Tilastot ei vielä toimi, joten mukana on vaan suomalaisten (ei tuonteja siis) koirien tulokset. Niiden mukaan Rita on ensimmäinen snautseri joka on saanut heti ensimmäisessä voittajan kokeessa ykköstulokset ja kaikkinensa 12. VOI1 saanut snautseri. Yksi snautseri oli saanut Ritaa paremman voittajan tulokset (huikeat 304,5) ja yksi koira samat pisteet Ritan kanssa. Muilla pisteitä oli voittajassa vähemmän. Rita on myös parhaiten tokossa pärjännyt Mihalainen. ISOT kiitokset tästä kuuluu erityisesti kouluttaja Riitalle, jonka neuvoilla me ollaan tähän päästy. Kiitokset myös kaikille kivoille treenikavereilla ja kannustajille. Vanhemmille ahkerasta kuskaamisesta ja rahoittamisesta myös kiitoksia :D.

Melkein heti kotiin päästyämme lähdettiin Ritan ja Ronjan kanssa kohti Kirkkonummea. Mentiin Tuulin ja Mariannen + koirien (snautserit Osmo ja Pimu sekä rottis Hohto) mökille. Treenailtiin vähän esineruutua ja Ronjan kanssa keppien ilmaisua sekä höpöteltiin. Hauskaa oli!! Oli kiva nähdä pitkästä aikaa Mariannea, Tuulin kanssa ollaan vähän useammin nähtykin. Esineruutu harjoitukset meni su Ronjan kanssa ihan ok, mutta maanantaina ei sujunut alkuunkaan. Jälkikeppien ilmaisun Ronja teki tosi taitavasti. Otettiin ensin irrallisena pari kertaa, ensin Ronja ei meinannut hiffata mistä on kyse, mutta ekan jälkeen toinen menikin helposti. Tallasin minijäljen (ei mitään nameja) ja siihen kolme keppiä. Tuulesta (jonka takia ei päästy kunnolla jäljestämään) huolimatta Ronja jäljesti todella tarkasti. Kahdella ekalla kepillä piti jarruttaa, koska olisi jatkanut vaan suoraan, mutta vikalla ehdin ihan pikkusen hidastaa liinasta ja Ronja meni heti maahan. Marianne oli sitä mieltä että kepit voi ottaa jo jäljelle mukaa. Ehkä tehdään niin, jos sais vaan aikaseksi myös jäljestää.

Ritalla olisi ollut tämän viikon torstaina koe Pieksämäellä, mutta menenkin sinne nyt Ronjan kanssa (alokasluokkaan). Olen jo tässä keväällä mietiskellyt kisaamista, mutta en viitsinyt ilmoittaa samaan kokeeseen, se olisi ohjaajalle vähä liikaa. Mutta kun Ritan kanssa saavutettiin nyt se mitä halusin niin vaihdoin Ronjan Ritan tilalle. Saas nähdä kuinka sujuu :)

0 kommenttia: